1 Dagje Parijs; mijn tips!

In Augustus ging ik met Kiki een dagje op en neer naar Parijs. Voor mij was het de eerste keer, dus ik wilde ook het liefst zo veel mogelijk tijdens zien. Eigenlijk gaat dat een beetje tegen mijn huidige reis-principes in, maar om nou alleen maar rond te slenteren en niets van de stad te zien vond ik toch ook wel een beetje zonde. In dit artikel deel ik mijn tips voor 1 dagje Parijs!

1 dagje Parijs: vervoer

Je kunt natuurlijk met de auto gaan, maar Parijs is ten eerste best een eindje rijden én een nachtmerrie om te rijden en te parkeren. Wij namen de Thalys; met een goede aanbieding konden wij voor €40,- per persoon op en neer naar Parijs! Vanuit Tilburg namen we de trein naar Rotterdam Centraal en vanaf daar reisden we in ruim 2,5 uur naar Parijs. Vertrek je vanaf Amsterdam Centraal, dan doe je er ongeveer een uur langer over. Voor ons was de Thalys ideaal; lekker wakker worden, kletsen en eten in de trein en voor het middaguur ben je in Parijs. Vanaf Gare du Nord reis je vrij simpel met de metro naar het centrum van Parijs! Wij kochten een dagkaartje, zodat we niet alles perse te voet af hoefden te leggen. Let alsjeblieft op jezelf en op je spullen, want je bent de trein nog niet uit of de eerste oplichters springen al in je nek. Ik schreef eerder een artikel met tips tegen oplichters in het buitenland!

1 dagje parijs

1 dagje Parijs: doen

Wij namen op Gare du Nord een kaart mee en kozen ter plekke een aantal bezienswaardigheden. We begonnen helemaal rechts van de kaart en werkten zo terug naar links toe. De Notre Dame was onze eerste stop. Vanaf hier vervolgden we onze weg via Place Saint-Michel langs de Seine naar het Louvre, door naar Tuileries garden (waar op dat moment een kermis stond) om uit te komen op Place de la Concorde. Vanaf hier kun je in 1 rechte weg via des Champs-Élysées naar de Arc de Triomphe, maar wij kozen er voor om eerst richting de Eiffeltoren te gaan en vanaf daar de metro te nemen naar des Champs-Élysées. Vanaf daar konden we vrij gemakkelijk weer met de metro terug naar Gare du Nord. In de buurt van het Louvre, de Eiffeltoren en des Champs-Élysées hebben we nog wat rondgewandeld. Hier en daar gingen we een winkeltje in, aten we wat, maakten we veel foto’s en namen we even een pauze in een park. Dat was wel nodig, het was namelijk maar liefst 36 graden die dag!

We hebben er bewust voor gekozen om de bezienwaardigheden niet te bezoeken, maar alleen te bekijken. De Thalys vertrok ’s avonds tegen 19:25 weer, dus je had slechts een goede middag om alles te zien. Je kunt er dan voor kiezen om slechts een paar dingen te bezoeken en een andere keer terug te gaan, maar ik ben nou eenmaal hebberig en wilde alles in een dag zien. Ik zou overigens nog weleens terug willen om bijvoorbeeld de Mona Lisa in het Louvre te bekijken of om de Notre Dame van binnen te zien!

1 dagje parijs

1 dagje Parijs: eten

Ik moet eerlijk bekennen dat wij niet echt extreem veel tijd hebben gespendeerd aan eten en drinken, oeps. Uiteraard hebben we aan het begin van de dag een Salted Caramel macaron gekocht bij Maison Georges Larnicol aan de Rue de la Harpe. Zo’n grote macaron-fan ben ik eigenlijk helemaal niet, maar goed, when in Paris, toch? We lunchten bij een heel leuk, klein zaakje genaamd Bagelstein op de Rue de Surène. Aangezien het bloedverziekend heet was die dag waren we blij dat we met een goede bagel en een sapje even konden bijtanken in een zaakje waar de airco volop draaide, haha! We kochten op straat nog een ijsje bij Pierre Marcolini aan de Rue Scribe. Ik koos een mango-ijsje die de verkoopster vervolgens dipte in de gekozen witte-chocolade-met-frambozen-saus. Heerlijk!

Het idee was om iets van een broodje te kopen en dat mee te nemen om in de trein op te kunnen eten. We hadden nog niet echt vreselijke honger, omdat we vrij laat geluncht hadden. Helaas liep het terugreizen met de metro vanaf des Champs-Élysées uit op een regelrecht drama (en haalden we op 1 minuut onze trein terug.. Plan dus alsjeblieft echt rúím voldoende tijd in om terug te reizen naar Gare du Nord. Met 1,5 uur van te voren kom je er dus niet!) In de Thalys kochten we iets kleins om op te kunnen teren tot aan Rotterdam Centraal. Gelukkig waren we zo slim geweest om op een metrostation waar we strandden alvast een flesjesautomaat leeg te trekken, waardoor we voldoende drinken hadden (en geloof me, dat heb je nodig als het zo warm is!)

Uiteindelijk hebben we dus op Rotterdam Centraal een belachelijke zak Burger King-takeaway meegenomen en die in de eersteklas coupé van onze trein terug naar Tilburg weggewerkt. Man, wat hadden wíj een honger! Les voor jou dus; plan dit iets beter dan wij hebben gedaan en voorkom dat je na je dagje Parijs uitgehongerd fastfood naar binnen schrokt in een overvolle trein, haha.

Zo, dat was even een flink artikel. Ben jij weleens in Parijs geweest? Heb je toen 1 dagje Parijs gedaan, of juist een complete Citytrip?

CATEGORY: Travel

Claudia

Comments (14)

Ik wil ook nog eens een keer met de thalys ergens naar toe! Ik vind alleen een middagje in Parijs wel erg kort maar denk wel dat het een soort avontuurlijk gevoel geeft als je op het ene moment nog in nederland bent en dan super snel in Parijs! Door dit artikel heb ik zin om een vakantie te boeken, haha.

Hahaha die laatste opmerking vind ik nou nog eens een compliment! Wij hebben toen zitten twijfelen om er een overnachting bij te boeken en de dag erop weer terug te gaan, maar omdat ik twee dagen later alweer op het vliegtuig naar Madrid zou stappen was dat niet echt te regelen, haha. Als je die mogelijkheid wel hebt is dat natuurlijk wel ideaal! :)

Macaron daar heb ik zwak voor, Ik moet mijzelf erg inhouden om ze niet te kopen. Wat leuk en gezellig trip lijkt mij dat om zo even weg te zijn. Het was 5 jaar geleden dat ik in Frankrijk geweest bent eigenlijk.

Hahaha dat kan ik me wel voorstellen Jeapiebel! Het is zeker leuk om zo even weg te zijn, het lijkt haast een soort ‘mini-vakantie’! :)

Ik ben ook in augustus naar Parijs geweest. Super stad! Dat is goed nieuws, voor 40 euro met de Thalys. Dat is echt geen geld

Mooi he! Ik was er nog nooit geweest, maar ik vond het wel indrukwekkend. Nou het was inderdaad zo’n goeie aanbieding, daar moesten we wel gebruik van maken! :)

Oh wat balen van het eten zeg! Ik kan het altijd slecht hebben als ik lang niet kan eten (word dan snel duizelig/misselijk enzo), dus die tip wat betreft het eten zal ik zeker ter harte nemen.

Dat klinkt heel herkenbaar! Naast dat ik snel flauw kan worden als ik lang niet kan eten, bevordert het mijn humeur ook niet echt, haha!

Supergaaf, het lijkt me eerlijk gezegd onwijs leuk om zo een dagje naar Parijs te gaan! Wel haasten inderdaad, gelukkig haalden jullie je trein…

Ja, je hebt echt het gevoel dat je op een soort mini-vakantie bent, haha! Nou ik was ook zó opgelucht, kon wel huilen van de stress, oeps..

Ik ben al drie keer in Parijs geweest.

2 keer voor één dagje.
1 keer voor een city-trip met mijn man.

Stad van de liefde moet je gewoon met je liefde doen hè ;)

Wauw, dat is vaak al! Ik wil ook zeker nog eens terug met mijn vriend naar de stad van de liefde! :)

Brutale vraag, maar hoeveel geld had je meegenomen voor een dagje parijs? Want ik ga 21 januari en ik weet niet aan hoeveel geld ik genoeg heb om mee te nemen voor een dagje…

Das helemaal niet erg hoor Iris! Ik heb denk ik al met al ongeveer 50 euro uitgegeven aan ontbijt, lunch, drinken en snacks tussendoor, kleine aankoopjes en souvenirs. Ik heb dan wel geen avondeten gehad, ik denk dat als je dat er bij neemt en in Parijs nog iets meer wilt shoppen zou ik gokken op €75-€100 euro. Het is natuurlijk heel persoonlijk, je kunt het zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt! Ik hoop dat je hier iets mee kan, veel plezier in Parijs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Copyright 2017 - Asjemeclau.nl. All rights reserved.