10 Dingen die je moet doen in het buitenland

Er zijn zoveel dingen die je in het buitenland kunt doen, maar er valt naar mijn mening veel meer uit je reis te halen dan met de standaard tips! Ik deel in deze blogpost 10 dingen die iedereen eens zou moeten doen in het buitenland.

10 Dingen die je moet doen in het buitenland

 1. Doe een free walking tour

  Tijdens mijn laatste srprs.me-trip met mijn vriendin Else deden we voor het eerst een free walking tour. De gids haalde ons netjes op in het hotel en nadat we allemaal verzameld waren gingen we in 2 aparte groepjes verder. Wij liepen mee in de Engelse groep, de Spaanstalige mensen in de andere groep. Ik had er altijd een heel toeristisch beeld bij, maar onze tourguide Gonzalo vertelde juist met veel enthousiasme en liefde over zijn stad! Grappige verhalen en anekdotes, ja, dit ga ik zeker vaker doen. Aan het einde van de tour hebben we hem samen €15,- fooi gegeven. Het was het zeker waard!

 2. Vraag tips aan locals

  Niet alleen voor restaurantjes, maar ook voor bruisende wijkjes, leuke verborgen winkelstraatjes of mooie parken. Is vreemden op straat aanspreken net een stapje te ver voor je? Begin gewoon bij de receptiemedewerker van je hotel of hostel. Vraag om een kaart (altijd handig) en laat hem/haar het een en ander highlighten. In ons hotel in Madrid hebben wij zo een paar hele mooie gebieden ontdekt, alsmede hele fijne lokale eet-tips!

 3. Verdwaal en laat je kaart in je tas zitten

  Die kaart die je bij de receptie hebt gekregen neem je natuurlijk wel mee voor alle zekerheid, maar laat je er niet perse door leiden. Kies je een gebied of bezienswaardigheid uit, bepaal dan de richting en check tussentijds of je ongeveer nog de goede kant oploopt. Kijk om je heen, geniet van het onbekende! Wil je nog een stapje verder gaan? Gebruik dan de links-rechts-links-rechts methode. Je stapt je hotel uit en slaat om en om links- en rechtsaf. Kom je op bijvoorbeeld een kruispunt waar je al geweest bent? Kies dan voor de straat die je nog niet eerder hebt gehad. Weleens gedacht “nou, hier is volgens mij niets meer, hoor..”? Neem dan júíst die straat en kijk om je heen. Je weet maar nooit wat je tegen het lijf loopt!

 4. Streep bekende bezienswaardigheden van je lijstje af

  Toen ik met Kiki één dagje in Parijs was heb ik natuurlijk als een echte toerist alle bezienswaardigheden afgestreept. Van de Notre Dame naar de Eiffeltoren, Champs d’elyssees en de Arc de Triomphe, van voor tot achter hebben we ze allemaal gehad. Heel indrukwekkend om die gebouwen in het echt te kunnen bekijken. Ontzettend veel rondgestenterd en kilometers gemaakt, maar ook lekker even de tijd genomen om bijvoorbeeld te chillen in een parkje. Dat brengt me bij het volgende punt;

 5. Plan zo min mogelijk en laat alles op je afkomen

  Van te voren onderzoek doen is natuurlijk niets mis mee, maar probeer je planning zo losjes mogelijk te houden. Wanneer je ruimte overlaat voor spontane beslissingen gebeuren er juist de mooiste, leukste en meest memorabele dingen. Het zien van het lokale stadhuis was mooi, maar wedden dat je je dat ene verborgen schattige terrasje waar jullie spontaan neerstreken voor een wijntje nog veel duidelijker herinnert?

  goedkoopeten

 6. Proef het nationale gerecht van het land waar je verblijft

  Ik geloof dat deze traditie een beetje ontstaan is toen ik met Else in Vilnius, Litouwen was. Een vriend van ons had een vriend in Vilnius wonen en gaf ons zijn nummer. Hij gaf ons een aantal tips en nam ons mee op pad. Een van die tips was het proeven van het nationale gerecht; de Cepelinai. Een soort aardappel-zeppelin gevuld met vlees. Ik schreef er zelfs een blogpost over. We vonden het niet te eten, maar dat deed aan de ervaring niets af. Daarna at ik de nationale gerechten in Ierland, Letland, Spanje, Duitsland, you name it. Vraag aan je receptiemedewerker naar het nationale gerecht, of spreek bijvoorbeeld je tourguide aan. Wij hadden in Dublin een live tourguide in onze hop-on hop-off-bus, die maar wát graag vertelde over hun gerecht. Vaak geven ze je direct tips waar je moet zijn voor de lekkerste versie!

 7. Laat de serveerster in een restaurant voor je kiezen

  Voor wie echt next level wil gaan; laat de serveerster voor je kiezen. In Vilnius gebeurde ons dit een beetje noodgedwongen; de serveerster sprak amper Engels en ons Litouws was ook niet meer wat het geweest was.. Haha! Ze stelde allerlei vragen, wees wat aan op de menukaart en wij zeiden maar gewoon ‘ja’. We stonden allebei enigszins doodsangsten uit, maar hebben uiteindelijk hartstikke lekker gegeten! Zeker een aanrader dus, zelfs voor zeikerds met eten zoals ik!

 8. Ontdek het nachtleven of feest mee op lokale festivals

  In Riga belandden we op een soort bevrijdingsfestival, tevens in Riga kwamen we in een karaoke-bar terecht, in Vilnius hebben we het nachtleven ontdekt en in Dublin raakten we aan de praat met 2 locals in een pub, waarna we nog tot sluitingstijd hebben gefeest in een of andere lokale kroeg/discotheek. Zo leer je de stad opeens van een hele andere kant kennen! Blijf altijd je gezond verstand gebruiken; drink niet totdat je je hotel niet meer kunt vinden, informeer voor je de stad in duikt bij een taxi wat ongeveer de prijs is voor een enkeltje terug naar je hotel en houd te allen tijde je drankje goed in de gaten!

 9. Praat met vreemden, ookal heeft je moeder je dit niet geleerd

  Je hoeft niet meteen met iedereen beste vrienden te worden, maar er is niets mis met nieuwe mensen leren kennen! In Dublin raakten we in een pub aan de praat met 2 locals en hebben een ontzettend leuke avond gehad. Zoals ik in een van mijn vorige blogposts al zei; blijf op je hoede, niet iedereen heeft de beste bedoelingen. Gebruik je gezonde verstand en klets, leer de gebruiken en de cultuur kennen, wees nieuwsgierig en geniet!

 10. Geef je geld uit bij lokale winkeltjes

  Een H&M of een Zara kun je overal wel vinden. Handig als je snel wat nodig hebt, maar eigenlijk juist zonde! Dit is je kans om lokale winkeltjes te ontdekken. Ik vind het altijd leuk om kleine kledingwinkeltjes te ontdekken of om een broodje te halen bij de broodjeszaak in dat ene achteraf-straatje. Op elke bestemming zoek ik een foute koelkastmagneet en als het even kan koop ik die het liefst bij stalletjes langs de weg of de kleinere souvernirwinkeltjes. Je helpt de lokale bevolking hun boterham, zwemlessen voor hun dochtertje of een fiets voor hun zoontje te verdienen. Ook zo maak je de wereld al een stukje mooier!

  Hoeveel heb jij al van dit lijstje af kunnen strepen? En heb je zelf nog tips? Let me know, altijd leuk!

Ga je trouwens binnenkort op reis? Ik deelde eerder al mijn inpaklijst voor een korte trip en een gratis printable inpaklijst voor een vakantie!

CATEGORY: Travel

Claudia

Related items

Comments (2)

Haha wat een leuke dingen heb je opgeschreven! Ik vind zelf het praten met vreemden nog best wel eng want mijn engels is niet zo heel goed dus dat wordt dan een beetje een gebrekkig gesprek :p Maar wat minder plannen tijdens de reis is wel echt een goede tip die ook zeker ga toepassen als ik van de zomer op vakantie ga :)

Bedankt voor je reactie Merel! Minder plannen is een van de makkelijkste stappen denk ik, haha! Als je Engels niet zo goed is kan praten met vreemden inderdaad heel eng zijn, maar zelfs mijn vriendin Mandy heeft zich een hele avond in Ierland kunnen redden met een Ierse jongen die met een enorm accent praatte, dus als zij hem kan duidelijk maken wat een Frikandel is, moet jij het vast ook kunnen, haha! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Copyright 2017 - Asjemeclau.nl. All rights reserved.