5 tips: Geen nieuwe content, toch bezoekers

Komt er bij jou elke dag een nieuw artikel online? Of blog jij maar een aantal keer per week/maand? Soms heb je nou eenmaal even geen tijd, zin, puf of inspiratie om te bloggen, maar wil je natuurlijk wél dat mensen jouw blog blijven bezoeken. Ik deel vandaag 5 tips waarmee je zonder nieuwe content te plaatsen tóch bezoekers op je blog krijgt!

Geen nieuwe content, toch bezoekers..

Klinkt onmogelijk? Nee hoor!

1. Deel oude, relevante artikelen op Social Media

Waarom zou je een blogpost die je eerder geschreven hebt maar één keer mogen promoten? Deel bijvoorbeeld in de vakantieperiode je koffer inpaktips nog een keer op Facebook, of plaats nog eens een oude outfitfoto op Instagram en verwerk de link naar de blogpost in je bio. Ik maak zelf veel gebruik van Facebookgroepen voor bloggers, de Facebookpagina van mijn blog en Instagram. Om eerlijk te zijn besteed ik niet veel aandacht aan Pinterest, maar het schijnt dat er veel bloggers zijn die daar veel verkeer uit halen!

Tevens ben ik lid van verschillende Facebookgroepen zoals de srprs.me travellers-groep, de Travel Stories groep en meer van dat soort groepen. Regelmatig worden er vragen in deze groepen gesteld zoals ‘Heeft er iemand tips voor het reizen met alleen handbagage?‘ of ‘Heeft er iemand een inpaklijst voor op reis?‘. Als ik zo’n vraag voorbij zie komen probeer ik eigenlijk altijd te reageren met de link van mijn artikel erbij :)

2. Besteed aandacht aan SEO

Een jaar geleden schreef ik eens een artikel over het inleveren van oude kleding bij de H&M en daarmee 15% korting scoren. Ik was zelf op zoek naar meer informatie over deze actie, maar helaas kon ik online bij H&M zelf (toen nog) geen informatie vinden! Ik heb toen in de winkel mijn vragen op een behulpzame medewerker afgevuurd en dacht naderhand; ‘Als ík dit zoek en ik kan het niet vinden, zullen er vast nog meer mensen zijn die hiernaar zoeken en het niet kunnen vinden!’. Ik besloot de info te bundelen en in een artikel te verwerken.

Mijn artikel zat SEO-technisch zo sterk in elkaar, dat ik na de officiële site van H&M zelf de eerste hit in Google ben! Dat is mooi, want dat zorgt ervoor dat ik élke dag tientallen bezoekers via Google op mijn blog krijg! (Na de koninginnenmarkten trouwens dubbel zo veel als normaal haha, grappig om te zien in de statistieken)

3. Maak gebruik van Instagram stories


Om eerlijk te zijn ben ik (nog) geen fanatiek gebruiker van Instagram stories, puur en alleen omdat ik niet echt persé hele spannende invullingen van mijn dagen heb, haha. Dat wil niet zeggen dat ik er helemaal nooit gebruik van maak; het is een perfect middel om (oude) blogposts te promoten! Zoals je hier boven ziet heb ik het bijvoorbeeld ingezet om een winactie die bijna afliep nog even onder de aandacht te brengen, om een nieuwe blogpost te promoten.. maar ook om het eerdere artikel over United Wardrobe nóg een keer te promoten toen ze een actie hadden die dag. Zo is een eerder geschreven blogpost ineens weer relevant!

4. Reageer op artikelen van andere bloggers

Ik vind dit zelf altijd een hele leuke manier van andere bloggers ontdekken! Lees je een interessant artikel van een andere blogger, laat dan een (zinvolle!) reactie achter in de comments. Dus geen ‘leuk!’ of ‘goed artikel!’, ik durf te wedden dat dat jouw interesse ook niet zou wekken. Gaat het artikel over een boekreview, laat dan weten welke boeken jij zelf ook gelezen hebt en of je de mening van de blogger deelt (of juist niet!). Is het een kritisch artikel over bijvoorbeeld een Netflix serie, een Hotspot, make-up product, reisbestemming, noem maar op; leg dan uit waarom je het een goed artikel vond! (Goed artikel! Ik ben het helemaal eens met argument X, omdat …)

Laat vervolgens de link naar je blog achter in de daarvoor bestemde vakjes (niet in het tekstveld zelf, dat staat altijd erg opdringerig). Ik klik zelf altijd snel door (zowel op mijn eigen blog als op die van een ander) als iemand een leuke of goed onderbouwde reactie heeft achtergelaten. Ik ben dan altijd benieuwd wie er achter zit, en ontdek op deze manier vaak nieuwe bloggers!

5. Verwerk links naar oude, relevante blogposts in je nieuwe artikelen

See what I did there? In de vorige punten haalde ik een aantal voorbeelden aan die ik gelijk koppelde aan een artikel dat ik al eens eerder geschreven heb. Grote kans dat als jij nieuwsgierig bent naar boekreviews, hotspots of reisbestemmingen toch even doorklikt! Op deze manier kun je niet alleen voorbeelden geven, maar ook oude artikelen onder de aandacht brengen die je lezers mogelijk ook interessant zullen vinden. Heb je bijvoorbeeld boekreviews geschreven, of een serie van blogartikelen of vlogs over hetzelfde onderwerp gemaakt? Link dan in je artikelen naar de andere delen! Dit kun je al heel simpel onderaan je artikel doen; “Benieuwd naar meer tips over X?/Benieuwd naar de volgende vlog?/Wil je meer lezen over mijn Girlboss-serie? Klik dan hier voor deel 2, 3, 4, etc..”

Pas jij een van deze tips al toe? Of heb je nog andere tips? Let me know, deel je ervaring! :)CATEGORY: Lifestyle

Claudia

Comments (28)

Interessant artikel. Ga de tips zeker toepassen. Vooral die Instagramstories is slim gezien. Ga ik vanaf nu ook doen.

Dankjewel Tania! Ben benieuwd of je er baat bij gaat hebben :)

Handige tips, dank je wel!
Onbewust deed ik dat al een beetje haha.

Dankje Christa! Zo te horen ben je dan goed bezig, haha :)

Handige tips! Mag ik er nog eentje toevoegen?
Aan het begin van iedere maand zet ik alvast mijn Throwback Thursdays op Facebook klaar. Dat zijn linkjes naar blogposts die ik een jaar geleden rond dezelfde tijd publiceerde.
Ook leuk om zelf weer even tussen oude content te neuzen en je hebt ook meteen weer vulling voor je fb pagina!

Wat een goede tip, Mirjam! Heel simpel eigenlijk, en wie weet kom je op die manier zelfs wel weer op nieuwe content-ideeen! :)

Dankjewel voor deze super tips. Enkele paste ik al toe, maar sommige zijn nieuw voor me. Ga ze zeker eens toepassen en proberen of het werkt.

Jij dankjewel voor je reactie, Saskia! Ik ben benieuwd of je er baat bij hebt :)

De meeste deed ik eigenlijk al wel. Fijne feedback ze nu zo opgesomd te zien, want nooit zo bij stilgestaan. Met instastories ben ik ook nog niet zo bevriend geraakt, komt misschien nog wel :)

Dan ben je al goed op weg, zo te horen! Wie weet moet dat Insta-stories gewoon nog een beetje groeien, haha. Bij mij iig wel!

Voor de mensen met Snapchat: je kan een link invoegen bij een snap. De kijker hoeft dan alleen omhoog te vegen en dan komt 'ie op de bijgevoegde pagina terecht!

Wow, wat een goeie tip Mariska! Dat wist ik zelf nog ook niet, haha! Ik wacht wel al eeuwen op de Instagram-story optie om een link in te voegen (het bekende swipe-up) maar niemand lijkt te weten waarom de een de optie wel heeft en de ander niet..

Handige tips! 1 en 3 zou ik eigenlijk vaker moeten doen. Ik ga eraan werken!

Thanks Djuli! Ik ben benieuwd of je er baat bij gaat hebben :)

Bedankt voor je tips! Het meeste doe ik eigenlijk al wel, maar oude artikelen nog eens delen daar heb ik nog niet bij nagedacht, dus die tip ga ik zeker gebruiken!

Leuke tips, en ook origineel! Hier heb ik wel wat aan, zeker die tip van de Instagram stories!

Dit vind ik hele handige tips, vooral Insta stories ga ik meer gebruiken!

Instagram stories. Ik moet heel eerlijk zijn dat ik daar dus nooit, maar dan ook nooit iets mee gedaan heb. Het trekt mij ook niet echt. En ik vind het wel belangrijk dicht bij mijzelf te blijven. Voor de rest doe ik hier en daar wel wat, maar niet altijd heel bewust. Fijne tips!

Als het niet goed voor je voelt, laat het dan vooral links liggen! :) Dankjewel!

Kijk dit zijn nou eens goede tips! Ik deel op social media wel eens een link van een ouder artikel, maar kan dit wel eens wat vaker gaan doen :-)

Fijne tips! Sommige paste ik al wel eens toe en andere ga ik nog eens goed bekijken

Handige tips! En grappig van dat artikel van de hm! Lekker die beoekerS

Handige tips! En grappig van dat artikel van de hm! Lekker die bezoekers die er daardoor bijkomen!

Hele handige tips! Vooral oude artikelen moet ik meer gaan delen!

Wat een super tips! In SEO moet ik me echt eens wat meer gaan verdiepen!

Wat een handige tips naamgenoot! Vooral oude artikelen, ik heb nog wat travel blogs geschreven over Griekenland. En SEO daar moet ik maar eens een goede cursus voor volgen!

SEO is het echt waard om je in te verdiepen! Je hoeft niet persé een hele cursus te volgen, maar met een beetje Google-werk en wat tijd kom je al een heel eind :)

Wat leuke tips! Ik ben op dit moment ook ermee bezig, een aantal oudere artikelen op social media te delen – zou ik vaker moeten doen, want het is toch wel jammer als je oude artikelen ergens op de blog verdwijnen en er niemand meer naar kijkt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Copyright 2017 - Asjemeclau.nl. All rights reserved.