5 Tips voor het verkopen van spullen op Marktplaats

Omdat ik een tijdje krap bij kas zat – en daar helaas zelf weinig aan kon doen – moest ik op de een of andere manier extra inkomsten genereren. Omdat ik inmiddels al weer een tijdje gestopt ben met de paardensport, maar nog wel ontzettend veel spullen had liggen, besloot ik het een en ander op Marktplaats te zetten. Nu inmiddels bijna alles in een razend tempo is verkocht deel ik een paar tips voor het verkopen van spullen op Marktplaats!

Mijn 5 tips voor het verkopen van spullen op Marktplaats:

 1. Gebruik relevante zoekwoorden

  Zorg dat je zoveel mogelijk relevante zoekwoorden in zowel de titel als in de beschrijving gebruikt. Ik gebruik bijvoorbeeld ‘Leren rijlaarzen’ in plaats van ‘Lederen dressuurlaarzen’ in de titel. De laatste twee zoekwoorden kan ik dan in de beschrijving gebruiken, zodat op alle woorden mensen naar mijn advertentie geleid zullen worden. Probeer zoveel mogelijk relevante woorden te bedenken en verwerk ze op een nette manier in je advertentie!

 2. Geef zoveel mogelijk informatie

  Mensen zijn nou eenmaal lui. Ze willen dus het liefst met zo min mogelijk moeite zoveel mogelijk informatie verkrijgen. Zorg dus dat je het liefst zoveel mogelijk info in zowel je titel als in je beschrijving verwerkt. Benoem bijvoorbeeld het merk, de maat, de kleur, de staat, noem maar op! Het lijkt nogal wat, maar met een titel als bijvoorbeeld ‘Splinternieuwe zwarte leren Petrie rijlaarzen maat 41′ heb je zon beetje alles al opgesomd! Zorg voor een heldere en overzichtelijke advertentie, houd de info compleet maar beknopt. Ik ben zelf niet zo’n held in het beknopt schrijven van teksten, maar het is toch echt mogelijk, haha!

 3. Zorg voor goede foto’s

  Niets is zo irritant als geen foto, een slechte, donkere foto of een standaardfoto van een andere website. De koper wil tenslotte zien wat hij of zij koopt, niet hoe het er uit zag toen jij het ooit aanschafte. Maak ook foto’s van eventuele beschadigingen of gebreken, wees hier dus ook eerlijk in! Zorg ervoor dat je foto’s duidelijk zijn, met de juiste belichting en zorg ervoor dat je alle vieze onderbroeken op de achtergrond even in een hoekje gooit. Of in de wasmand. Dat kan natuurlijk ook.

 4. Bepaal je vraagprijs

  Dit is wat mij betreft echt een gouden tip! Ik heb enorm lang lopen slepen met een aantal spullen, maar toen ik eenmaal een vraagprijs bij mijn advertenties ging vermelden vlogen de biedingen me opeens om de oren! Nog nooit had ik zoveel interesse in mijn spullen. Was ik nog met de ene aan het onderhandelen over de prijs of de tijd dat bijvoorbeeld een paar laarzen gepast konden worden, had ik al weer mailtjes van 2 andere potentiële kopers in mijn mailbox. Nog een tip; leg de lat niet te hoog. Je kunt een zadeldekje beter voor een tientje kwijt zijn, dan er voor twintig euro mee blijven zitten!

 5. Reageer zo snel mogelijk

  Met de nieuwe Marktplaats-app heb je een soort van chatfunctie. Superhandig, want de app stuurt gewoon een notificatie als je een nieuw berichtje hebt! Persoonlijk doe ik dit veel liever dan mailen, op deze manier kun je echt supersnel reageren. Doe dat dan dus ook! Ik kreeg een bod op een van mijn advertenties, maar reageerde 3 dagen later pas omdat ik benieuwd was of er meer interesse zou zijn. Van te voren had ik stiekem al kunnen weten dat ik met die €5,- al hartstikke blij had moeten zijn, maar omdat ik er meer uit wilde halen wachtte ik te lang. Ik kreeg namelijk vrijwel meteen een berichtje terug dat ze net bij iemand anders al een dekje had opgehaald en dus inmiddels voorzien was. Zonde!

Verkoop jij weleens wat op Marktplaats? Heb jij nog tips voor het verkopen van spullen op Marktplaats? Let me know, zo kunnen we altijd van elkaar leren!

CATEGORY: Lifestyle

Claudia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Copyright 2017 - Asjemeclau.nl. All rights reserved.