Bucketlist – 25 Before 25; De terugblik!
Op mijn 24e verjaardag maakte ik een lijst van 25 dingen die ik nog wilde doen voordat ik 25 zou worden. Zoals jullie al konden lezen ben ik een week geleden 25 jaar geworden, dus leek het me een geschikt moment om eens terug te blikken op de lijst met 25 dingen die ik nog wilde doen voordat ik 25 zou worden, die ik vorig jaar opstelde.
 

De foto hierboven maakte ik trouwens stiekem toen Cas onze tandem parkeerde in Amsterdam. Ik kan het nog wel honderd keer zeggen, maar dit was écht súperleuk!

 1. Op een tandem fietsen

Op nummer 1 en ook meteen oprecht op nummer 1 van deze lijst; het fietsen op een tandem! Mijn lieve vriend Cas plande een superleuke date in Amsterdam; er kon een dikke vette streep door ‘op een tandem fietsen’! Daar gingen we, over de Dam, over de grachten, ik heb nóg buikpijn van het lachen! Het was écht superleuk. Als je dit ooit nog zou willen doen; go for it. En doe het dan zoals wij gelijk goed; zet je leven op het spel in onze hoofdstad. Het is echt gaaf, haha!

2. Een fles champagne leegspuiten

Járen geleden beloofden vriendin Charlotte en ik elkaar dat we een fles champagne zouden halen om leeg te schudden als we beiden zomerkampioen in onze klasse zouden worden binnen onze rijvereniging. Uiteindelijk is het er nooit meer van gekomen, en zoals je kunt zien staat er dus nog steeds geen streep doorheen. Jammer, dat gaat dus in 2017 wel gebeuren!

3. Feesten op een Festival

Met Mandy, Cas en Ruben liet ik me het afgelopen jaar compleet natregenen in Rotterdam tijdens The Flying Dutch. Ik geloof niet dat ik ooit zo doorweekt ben geweest, in Eindhoven werden er zelfs maatregelen genomen en moesten de bezoekers op hun hurken onder poncho’s schuilen. Dat mocht de pret niet drukken, want wát een feestje!

4. Londen bezoeken

Afgelopen Februari vloog ik een midweekje naar Londen! Voor mij de eerste keer in zowel Londen als in Engeland. Wat een indrukwekkende stad zeg.. Er was zo veel te zien, te doen, te bezichtigen. Wat mij betreft in ieder geval zeker de moeite waard! Ik maakte gelijk een video over onze belevenissen!

5. Skiën of Snowboarden

In Februari ging ik met drie vriendinnen en een vriend een dagje op en neer naar Winterberg in Duitsland. Het skiën op zich vond ik eigenlijk heel leuk, het was alleen jammer dat het de hele dag heeft geregend.. Koud en doorweekt sleepten we onszelf weer de bus in voor een terugreis van een paar uur.. Wat een ellende zeg, hahaha!

Bucketlist 25 before 25 terugblik

 

6. Een land bezoeken waar ik nog nooit geweest ben

Drie dagen na mijn 24e verjaardag vloog ik met mijn vriendin Mandy naar Dublin in Ierland met srprs.me (En ook daar maakte ik een video van). In Mei vloog ik tevens met Mandy voor mijn derde reis met srprs.me naar Riga in Letland. Twee landen dus die van het lijstje af konden!

7. Zelf verse pasta maken

Ik ben gek op pasta en kan het zon beetje iedere dag wel eten. Toch heb ik nog nóóit zelf pasta gemaakt. Dat is helaas nog steeds niet veranderd, haha! Misschien is het de moeite die het kost, misschien is het het feit dat ik er geen speciaal keukengereedschap voor heb. Als iemand een goede tip heeft voor het keukengereedschap-loos maken van pasta, let me know!

8. Een vleessoort die ik nog nooit gegeten heb proeven 

Een vleeseter ben ik sowieso al niet, maar toch was ik in Dublin dapper genoeg om van Mandy’s lamb stew te proeven. Ik moet toegeven, het lamsvlees was opzich niet eens zo vies.. (toch zou ik het zelf denk ik niet zo snel meer bestellen denk ik, haha!) Ook zette ik me bij Loetje in Amsterdam over mijn issues met vlees heen en proefde een stukje van Cas zijn Bali biefstuk (en kreeg zelfs een beetje spijt van mijn geitenkaassalade. Misschien.)

9. Leren hoe ik een fietsband moet plakken

In het kader van doe-het-zelf wilde ik mijn eigen fietsband leren plakken. Omdat ik ongeveer een vaag idee had hoe het moest, maar om ervoor te zorgen dat ik na mijn poging nog steeds kan fietsen, wilde ik toch even een spoedcursus volgen bij papa! Helaas (of juist niet) ben ik heel zuinig op mijn spullen en heb ik letterlijk een heel jaar geen lekke band gehad! Hahaha!

10. Een (of meerdere) les(sen) bootcampen proberen

Goh, ik zou me al bijna niet meer kunnen herinneren dat ik NIET aan bootcampen deed, haha! Alhoewel, we begonnen heel enthousiast aan de bootcamps van Neoli, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik sinds ze ook een binnenlocatie hebben bijna geen enkele bootcamp-les meer heb gedaan. Ze bieden tegenwoordig ook lessen aan in krachttraining, dat vind ik nou eenmaal toch een stuk leuker! Missie geslaagd dus.

Bucketlist 25 before 25 terugblik

11. Zelf een kledingstuk maken

Met een echt kledingstuk heb ik nog niets gedaan, maar ik heb al wel een aantal keer achter de naaimachine gezeten. Ik denk dat ik voor het maken van een heel kledingstuk nog maar een paar keer met Mama moet oefenen, haha!

12. Een westernles nemen

Omdat ik een echte dressuurmuts ben/was, maar rondrausen op een westernpaard me ook echt heel gaaf leek, wilde ik een westernles nemen. Ik heb ooit een geïmproviseerde westernles gehad van een pensionklant op mijn oude stal, maar je kunt je voorstellen dat ik vooral veel bekijks had omdat ik in een dressuurzadel op een Fries rondstuiterde, hahaha! Ik vind het toch lastig om iemand te vinden die bekwaam genoeg is om een beginner les te geven én eigen paarden tot zijn of haar beschikking heeft, maar de zoektocht gaat voort!

13. Het schaatsen weer oppakken

Mijn vriendin Kiki en ik waren niet alleen terug op het ijs, maar hadden ook nog eens de complete ijsbaan voor onszelf! Héérlijk. Een paar weken later vertrokken we met onze schaatsen en een flinke portie goede moed weer richting de ijsbaan toen bleek dat het schaatsseizoen 3 dagen ervoor voorbij was. Huilen.

14. Bloed geven

In geld geven aan een goed doel geloof ik niet echt (oke, in de grotere doelen dan), maar bloed geven is iets waar ik wél achter sta. Je zou zelf maar betrokken raken bij een ongeval en bloed nodig hebben.. Dan ben je ook dankbaar dat iemand anders die keuze ooit gemaakt heeft! Ik heb me ingeschreven als bloeddonor en wacht nog op het gesprek met een arts om te kijken of ik ook daadwerkelijk geschikt ben als donor. 

15. Gezondere eetgewoontes aanwennen

Wederom bij Neoli volgde ik de allereerste editie van de kick-start. Tijdens dit programma gingen we met een groepje van een man of 10 aan de slag met ons eetpatroon. We leerden onszelf gezondere eetgewoontes aan, leerden op eiwitten te letten, beseften ons dat er in sommige dingen nou eenmaal érg veel calorieën zitten en vielen af. 10 kg om precies te zijn! Eerlijk toegegeven; tijdens de vakantie heb ik totaal niet gelet op wat ik at, dus die 10 zijn inmiddels geen 10 kg meer, haha! Ach, we pakken het gewoon weer op. Ik ben ook maar een mens.

Bucketlist 25 before 25 terugblik

16. Toerist spelen in eigen stad

Een tijdje geleden bracht ik voor het eerst een bezoekje aan ons eigen vvv-kantoor. Ik was er nog nooit geweest, maar vond het wel heel leuk om eens rond te snuffelen en Tilburg door de ogen van een toerist te bekijken! Nadat ik er wat rondgeneusd had heb ik gelijk nog wat foto’s genomen, dus daar zal binnenkort nog een artikel over verschijnen. Ik heb zeker wat meer ideetjes opgedaan over dingen die ik zou willen bekijken in mijn eigen stad! Officieel twee dagen nadat ik al 25 was, maar wat ik toch wel een leuke gebeurtenis vond; ik wandelde met Cas wat door het centrum. Hij had me net een kapelletje laten zien waar ik het bestaan nooit van geweten had, maar wat toch midden in onze binnenstad ligt! We liepen verder en passeerden een Synagoge. Ik had het nooit geweten. Gewoon, zo, aan de Willem-II straat! ‘Bizar, he?’ Nou, dat kon ik alleen maar beamen. Er liep een man met zijn hond voorbij die ons vroeg wat er precies zo bizar aan was. Hij bleek een paar huizen verder op te wonen en vertelde ons het een en ander over de joodse mensen die er vroeger hebben gewoond. In het naastgelegen parkje bleek hier nog veel meer over te vinden. Nooit geweten!

17. Mijn eigen groenten laten groeien en natuurlijk opeten!

Onze tomatenplantjes groeiden als kool en ik kon zowel de trostomaten als de cherrytomaten in recepten verwerken. Mijn vriend noemt dit echt een ‘drollie-dingetje’ en vind het ontzettend cute. Ik vind het gewoon oprecht heel leuk! Ook de kruidenplantjes deden het allemaal erg goed en zijn veelvuldig gebruikt in recepten!

18. Het beheersen van de Duitse taal verder uitbreiden

Omdat ik een Duitse achtergrond heb (mijn opa is geboren in Duitsland) heb ik weinig moeite met de Duitse taal. Mijn vader spreekt het vloeiend, we komen vaak in Duitsland.. Hoewel ik me prima verstaanbaar kan maken en de mensen er ook prima kan volgen, lijkt het me toch leuk om hier en daar nog wat te schaven en verder bij te leren. In HAVO 4 heb ik geprobeerd om Duits als extra examenvak buiten mijn profiel om er nog bij te nemen, maar dit was niet in mijn rooster in te passen. Dat vind ik achteraf toch jammer! Ik moet eerlijk zeggen dat ik hier wel het een en ander aan heb gedaan, maar dat dat naar mijn zin nog lang niet genoeg is. Hier ga ik dus zeker nog mee door.

19. Deelnemen aan een hardloopwedstrijd

Ondanks dat ik het hardlopen écht heel tof vind, merk ik dat ik toch echt enorm veel last heb van mijn knieën bij elke keer dat ik een rondje gemaakt heb. Zonde, want ondanks dat ik er veel plezier uit haal zit ik er dus echt niet op te wachten dat ik elke keer 2 tot 3 dagen niet meer kan lopen. Ik zou graag volgend jaar de Tilburg Ten Miles willen uitlopen, maar dan toch wel onder goede begeleiding.

20. Een yogales proberen

Tijdens de cursus mindfullness die ik heb gedaan kregen wij ook een aantal yogaoefeningen. Ondanks het feit dat ik niet meer zo soepel ben als een paar jaar geleden, vond ik de oefeningen eigenlijk best fijn om te doen! Toch weet ik niet of ik het leuk genoeg vond om er ook echt wekelijks mee door te gaan, haha.

Bucketlist 25 before 25 terugblik

21. Bieden op iets bizars op VakantieVeilingen

Toen ik dit doel bedacht, dacht ik aan dingen als een helikoptervlucht, ziplining, quadrijden of zelf in een vliegtuig vliegen, rausen in een Nissan GTR of flyboarden. Uiteindelijk waren de veilingen binnen deze categorieën steeds net niet wat ik leuk vond of wat een beetje in de buurt was, maar heb ik wel een cursus fotografie gewonnen. Dit komt altijd van pas voor mijn blog!

22. Zelf een brood bakken

Dit was nog grappig, ik nam een kant en klare meergranen broodmix mee uit onze winkel. Je hoefde hier niet veel meer aan toe te voegen, kneedde het brood tot een soort ovaal vloerbrood en bakte dit op een bakplaat in de oven. Ik weet niet wat er precies mis ging, maar hij was enorm compact, de korst was hard en volgens mijn moeder en haar vriendin rook hij ook niet al te aantrekkelijk, haha! Toch viel de smaak absoluut niet tegen!

23. Ál mijn bezittingen uitzoeken en opruimen

Inmiddels heb ik zon beetje alles in mijn handen gehad en al een heleboel weggedaan. Inmiddels ben ik aan het eind van het riedeltje en kan ik wel weer opnieuw beginnen, haha! Ik heb al mijn kleding uitgezocht en écht eerlijk gekeken naar wat weg kon. Ik denk dat ik in totaal zon 8-10 zakken bij de H&M heb ingeleverd voor kortingsbonnen! Ook heb ik alle spullen voor mijn ‘uitzet’ geordend en netjes bij elkaar gezet zodat ik een goed overzicht heb over alles wat ik inmiddels bij elkaar gespaard heb. Deze kan ik dus wel afstrepen!

24. Nog minimaal 5 Nederlandse steden bezoeken waar ik nog nooit geweest ben

Afgelopen jaar speelde ik toerist in onder andere Den Haag, Amersfoort, Volendam, Heusden en Middelburg. 

25. Groeien met mijn YouTube-kanaal en blog

Mijn YouTubekanaal groeit langzaamaan en ook de bezoekersaantallen van mijn blog gaan steeds verder omhoog. Af en toe deel ik eens wat op bijvoorbeeld Facebook en schiet er onverwacht een enorme piek in het aantal bezoekers. Gaaf! Het was misschien een beetje een vaag doel, maar ik ben zeker gestegen in de bezoekersaantallen en bijvoorbeeld volgers op Instagram, dus ondanks dat ik hier nog mee doorga, streep ik deze toch af!

Poeh, dit was me nogal een artikel! Ik heb uiteindelijk van de 25 doelen 19 doelen afgestreept, dus ik heb toch nog aardig wat behaald! Uiteraard ga ik de overige 6 dingen nog afstrepen, ze zijn natuurlijk niet voor niets op deze lijst beland!

CATEGORY: Lifestyle, Personal

Claudia

Comments (6)

Nog gefeliciteerd! Je hebt ook al aardig wat van je lijstje af kunnen strepen al. Zelf pasta maken lijkt mij ook nog wel leuk om eens te gaan doen.

Dankjewe Kirsty! Ik ben inderdaad een heel eind gekomen. Verse pasta maken moet vast niet zo moeilijk zijn als we denken, toch? :)

Wow wat heb je veel gedaan al van je bucketlist! Grappig dat je je Duits nog meer wilde verbeteren, ik wil dat ook al een tijdje omdat ik Duits een leuke taal vind (veel mensen verklaren me voor gek haha). Ps. Jammer dat je geen bloglovin hebt dan kon ik je daarop volgen!

Wat toevallig Merel! Ik vind Duits ook een leuke taal, ik snap niet waarom zoveel mensen zich er zo tegen verzetten, haha! Die bloglovin ga ik aanmaken, goed dat je het zegt! Dankjewel :)

Wat een te gek lijstje! En je hebt een hoop af kunnen strepen. Een kleding stuk maken en een fles champagne open spuiten lijkt me ook wel eens leuk om te doen

Thanks Aneta! Die twee dingen wil ik ook zeker nog afstrepen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Copyright 2017 - Asjemeclau.nl. All rights reserved.