Bucketlist: 25 Before 25
Ietsjes langer dan 1,5 jaar geleden, op 16-06-2014, maakte ik voor mezelf een lijstje met dingen die ik nou écht nog eens wilde doen, een soort Bucketlist. Inmiddels heb ik hier al best een aantal dingen van af kunnen strepen. Toch zijn er nog een aantal dingen die ik echt graag wil doen – van vrij serieus tot compleet onnozel – en mijn 24e verjaardag leek me hier een geschikte kick-off van!

Goed, ik pak het meteen groots aan: 25 dingen die ik wil doen voordat ik volgend jaar 25 wordt:
.

1. Op een tandem fietsen

Ik trap meteen maar af met iets wat me nou echt hilarisch lijkt om te doen; op een tandem fietsen. Misschien denk je nu: waarom? Maare, waarom níét?

2. Een fles champagne leegspuiten

Járen geleden beloofden vriendin Charlotte en ik elkaar dat we een fles champagne zouden halen om leeg te schudden als we beiden zomerkampioen in onze klasse zouden worden binnen onze rijvereniging. Uiteindelijk is het er nooit meer van gekomen, dus Charlotte, wanneer prikken we die datum nou?

3. Feesten op een Festival

In het stadje van onze camping ben ik ooit weleens op een ‘festival’ geweest, maar dit stelde eigenlijk weinig voor. Afgelopen jaar hebben we een middagje op het bevrijdingsfestival in Wageningen doorgebracht, maar verder dan dat ben ik helaas nog nooit geweest. Aankomend jaar staat, samen met vriendin Mandy, The Flying Dutch op het programma!
 .

4. Londen bezoeken

Even serieus, ik ben nog nooit in Londen geweest. Hoe dan? In 2016 gaat het dan toch eindelijk gebeuren en ik heb er onwijs veel zin in!

5. Skiën of Snowboarden

Wintersport? Nog nooit van gehoord. Als het goed is gaan we vrij snel met een groepje vrienden een dagje richting Winterberg, dus als jullie in Februari nog steeds tekenen van leven zien heb ik het overleefd!

6. Een land bezoeken waar ik nog nooit geweest ben

Valt het op dat ik het reisvirus te pakken heb? Ik wil komend jaar minimaal één land bezoeken waar ik nog nooit geweest ben, maar zoals het er nu naar uitziet worden het er misschien wel 3.. Oeps!

7. Zelf verse pasta maken

Ik ben gek op pasta en kan het zon beetje iedere dag wel eten. Toch heb ik nog nóóit zelf pasta gemaakt. Slecht, want volgens mij is het niet eens extreem moeilijk!

8. Een vleessoort die ik nog nooit gegeten heb proeven 

Qua eten ben ik een ongelofelijke miep. Echter is er ook een hoop dat ik nog nooit gegeten heb, maar om de een of andere reden ook niet durf te proberen. Je horizon verbreden is altijd een goed idee.

9. Leren hoe ik een fietsband moet plakken

In het kader van doe-het-zelf wil ik mijn eigen fietsband kunnen plakken. Ik denk dat ik ongeveer een vaag idee heb hoe het moet, maar om ervoor te zorgen dat ik na mijn poging nog steeds kan fietsen, wil ik toch even een spoedcursus volgen bij papa!

10. Een (of meerdere) les(sen) bootcampen proberen

Ik houd wel van lekker lomp rondrausen zoals ze dat hier weleens noemen. Het lijkt me echt gaaf om te zien hoe ver je kunt gaan en hoe je jezelf kunt verbeteren!

11. Zelf een kledingstuk maken

Dat lijkt me nou echt zó tof! Misschien een leuke rok?

12. Een westernles nemen

Ik ben een echte dressuurmuts, maar rondrausen op een westernpaard lijkt me ook echt heel gaaf. Andere takken van de sport verkennen is sowieso vaak heel leuk!

13. Het schaatsen weer oppakken

‘Vroeger’, in HAVO 3, skipten mijn vriendin Kiki en ik standaard ons laatste uurtje mentoruur op vrijdagmiddag om samen naar de ijsbaan te vertrekken. (Kan ik dat nu zeggen? Dat is vast al verjaard, toch? :’)) Elke week stonden we urenlang te oefenen op onze pirouettes en sprongen, die we onszelf aanleerden. Zo fanatiek als we toen waren, zo hard falen we er in om weer terug op het ijs te komen. Dat gaan we dus zeker weer doen!

14. Bloed geven

In geld geven aan een goed doel geloof ik niet echt, maar bloed geven is iets waar ik wél achter sta. Je zou zelf maar betrokken raken bij een ongeval en bloed nodig hebben.. Dan ben je ook dankbaar dat iemand anders die keuze ooit gemaakt heeft!

15. Gezondere eetgewoontes aanwennen

Ik weet dat ik regelmaat in mijn eetschema mis, en dat is een van de belangrijkste dingen die ik op de rails moet zien te krijgen het komende jaar!

16. Toerist spelen in eigen stad

Er zijn best veel verschillende soorten musea in Tilburg, maar gek genoeg vergeet je dat al snel als je in de stad zelf woont. Als kind ben ik met school wel vaak op dit soort tripjes geweest, maar hoe leuk is het om dat nog eens over te doen?

17. Mijn eigen groenten laten groeien en natuurlijk opeten!

Dit heb ik afgelopen jaar zelfs al geprobeerd, maar helaas heeft mijn broertje in de vakantie m’n sperziebonen laten verdorren en zijn de twee courgettes die goed groeiden gaan schimmelen. Bummer. Tijd voor poging 2!

18. Het beheersen van de Duitse taal verder uitbreiden

Omdat ik een Duitse achtergrond heb (mijn opa is geboren in Duitsland) heb ik weinig moeite met de Duitse taal. Mijn vader spreekt het vloeiend, we komen vaak in Duitsland.. Hoewel ik me prima verstaanbaar kan maken en de mensen er ook prima kan volgen, lijkt het me toch leuk om hier en daar nog wat te schaven en verder bij te leren. In HAVO 4 heb ik geprobeerd om Duits als extra examenvak buiten mijn profiel om er nog bij te nemen, maar dit was niet in mijn rooster in te passen. Dat vind ik achteraf toch jammer!

19. Deelnemen aan een hardloopwedstrijd

Ik heb afgelopen jaar ontdekt hoe tof ik het eigenlijk vind om mijn eigen looptijden steeds te verbeteren; al is het maar met een halve minuut langer rennen, een level sneller of een hellingspercentage meer! Omdat ik op een gegeven moment wel iets meer uitdaging wil dan enkel rennen in de sportschool of langs het kanaal, lijkt het me ontzettend gaaf om mee te lopen tijdens een ‘run’. Dus trainen maar (en hopen dat mijn knie me niet in de steek laat.. dus als er iemand nog tips heeft..?)

20. Een yogales proberen

Geen idee waarom de drempel zo hoog is, maar het lijkt me wel iets om eens een les te proberen! Wie weet vind ik het juist wel heel fijn!

21. Bieden op iets bizars op VakantieVeilingen

Een helikoptervlucht? Ziplining? Quadrijden of zelf in een vliegtuig vliegen? Rausen in een Nissan GTR of flyboarden? Ik laat me graag verrassen :’)

22. Zelf een brood bakken

Vroeger bakte mijn moeder regelmatig brood in onze broodbakmachine, maar het lijkt me ontzettend leuk om zelf eens brood te bakken, gewoon from scratch. Misschien wel met vers zuurdesem? Al is dat wel next level, haha!

23. Ál mijn bezittingen uitzoeken en opruimen

Elk kastje. Elk laatje. Ook al mijn kleding. Help :’)

24. Nog minimaal 5 Nederlandse steden bezoeken waar ik nog nooit geweest ben

Misschien Leiden, Giethoorn of Terschelling? Nederland heeft stiekem heel veel moois te bieden!

25. Groeien met mijn YouTube-kanaal en blog

Ik heb ontdekt dat ik het zo ontzéttend leuk vind om video’s te filmen en te monteren! Een specifiek doel met een x aantal abonnees heb ik niet, al kan ik maar iemand inspireren, iemand iets leren of gewoon mensen vermaken! Uiteindelijk zou ik graag elke week een video uploaden, maar ik vind dat dat moet groeien en het niet ten koste moet gaan van de content of momentjes van ontspanning :)

Heb jij ook zo’n soort lijstje gemaakt? Of maak jij juist op 1 Januari goede voornemens? :)

CATEGORY: Lifestyle, Personal

Claudia

Comments (14)

Wat een toffe bucketlist! Festivals, zeker doen! Zo leuk :) Voor mij staan er ook weer een paar op het programma. Een echte bucketlist heb ik eigenlijk niet.. Een ander land bezoeken wil ik wel doen dit jaar!

Dankjewel Nina! De festivaltickets gaan zeker besteld worden :) Een ander land bezoeken is een goed voornemen, reizen is altijd een goed idee!

Mooie bucketlist! Festivals bezoeken vind ik wel erg leuk, vooral Defqon is hier al een paar jaar favoriet :) Op iets heel geks bieden op Vakantieveilingen lijkt mij eigenlijk ook wel leuk om te doen, wie weet wat voor leuks je dan gaat doen uiteindelijk!

Dankjewel Kirsty! Ja festivals lijken mij ook zo ontzettend tof! Ik ga deze zomer sowieso 1 festival bezoeken. En ja, wie weet bied je straks wel op zoiets aparts als vliegen in een windtunnel! Hoe gaaf is dat?

Gave bucketlist!
En The Flying Dutch ga ik waarschijnlijk ook heen haha

Thanks Bodi! Tof, het lijkt mij zón gaaf festival! Welke stad ga jij heen, of ben je daar nog niet uit?

wat een toffe dingen heb je erop staan zeg en ik wil later ook mijn eigen groente en alles verbouwen! mijn vader heeft nu ook een landje en ik vind het zoveel lekkerder dan uit een potje haha

Thanks Rachel! Ja het heeft iets kneuterigs maar het is zó leuk om je eigen sperzieboontjes op te eten, haha! Herinnert me aan vroeger, toen mijn moeder ook groenten uit eigen tuin klaarmaakte :)

Hele gave bucketlist! Super gaaf al die reizen, je gaat veel zien!

Dankjewel Mariska! Ja als je eenmaal besmet bent met het reisvirus kom je er maar moeilijk vanaf, haha! Gisteren zijn de tickets naar Londen geboekt, dus er zit al vaart in het afstrepen van nummer 4 :)

Leuk zo een bucketlist! Ik doe mee met Duits leren. Mijn moeder is Duits, maar omdat ik zo verlegen was vroeger durfde ik het nooit te spreken wanneer we een weekendje naar familie gingen. De afgelopen jaren heb ik dat wel ingehaald, maar ik zou graag wat vloeiender Duits praten :)

Dankje Kim! Wat zonde achteraf, dat je er niet mee ‘opgegroeid’ bent. Het is heel herkenbaar hoor, vroeger durfde ik het ook nooit.. Hoe tof zou het zijn als we over een jaar allebei zonder aarzelen vloeiend Duits spreken? High five, we gaan ervoor! :)

Wat een leuke bucketlist. Wel dingen om over na te denken haha. Ik heb bijvoorbeeld ook nooit verse pasta gemaakt, terwijl we zo’n apparaat thuis hebben. Fietsband plakken deed ik vroeger AL-TIJD! Het is best makkelijk, maar wel een gedoe.

Dankjewel Chahrazad (wat een mooie naam trouwens!) Wat handig dat je zo’n pastamachientje gewoon al in huis hebt. Dat zou toch een perfecte zondagmiddag-activiteit zijn als het binnenkort heel koud is? :) Wat goed dat je zelf altijd je fietsbanden hebt gemaakt, het is echt tijd dat ik dat ook ga leren. Ik weet dat je in ieder geval een bak water nodig hebt, maar hoe ik die band van dat wiel af ga krijgen..? Toch de hulp van m’n vader maar eens inschakelen voor een spoedcursus, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Copyright 2017 - Asjemeclau.nl. All rights reserved.