Challenge #1: Drink meer water!

Op mijn vorige blog heb ik mezelf een challenge gegeven: meer water drinken.

Deze challenge draait om minimaal 1,5 liter water per dag drinken de komende 4 weken

“Het is tijd voor een nieuwe challenge: meer water drinken. Ik heb mijn water bobble uit de kast opgedoken en het is tijd om hem weer in mijn tas te laten wonen.

20140609-173719-63439225.jpg

Sounds good, right? Nu moet je weten dat ik echt een lipton ice tea junkie ben. Ik vind het heerlijk, die zoete drank uit pak. Maar voor mn gezondheid doen die toegevoegde suikers niet zoveel. Nu gaat cold turkey stoppen me nog net iets te ver, maar ik kan gerust een gedeelte ruilen voor water. Dus deze maand draait om minimaal 1 liter water per dag drinken. Alles wat verder nog vervangen wordt door thee of koolzuurhoudend water (lekker met citroen en munt!) is helemaal mooi meegenomen natuurlijk!

20140609-110425-39865270.jpg

Om bij te houden wat ik drink aan water (dus actual water, thee en koolzuurhoudend water) gebruik ik de app Water your body (surprise surprise). Super handig om bij te houden wat je aan water binnenkrijgt en eventueel bij te houden wat je gewicht is.”

Dat klinkt allemaal heel erg leuk natuurlijk, maar hoe is het me vergaan? Heb ik ook de daad bij het woord gevoegd?

20140609-110711-40031858.jpg

Zoals ik al eerder noemde, gebruik ik de app ‘Water your body’ om bij te houden hoeveel water ik drink. Hierboven zie je mijn afgelopen 4 weken in een grafiek. Even ter vergelijking; hieronder zie je mijn grafiekje van Mei 2013.

20140609-111015-40215284.jpg

Het lijkt op het eerste gezicht misschien alsof het me een stuk beter vergaan is dan een jaar geleden, maar niets is minder waar. Als je goed kijkt zie je dat de verdeling van de grafieken anders is. Ik heb in Mei 2013 stage gelopen op de teamafdeling van mijn opleiding. Hier zat ik het grootste deel van de dag op kantoor. Stilzitten is nooit een talent of hobby geweest, je kunt je dan ook wel voorstellen dat ik voor het minste of geringste even uit mijn bureaustoel kwam. Even naar het toilet lopen, flesje water vullen, even keuvelen met andere mensen die een kantoortje op onze gang hadden… Afijn, ik heb dus aardig wat weggelurkt in die periode.

Daarnaast is er nog een verschilletje; gewicht. In 2013 ben ik heel fanatiek en bewust bezig geweest met mijn gezondheid. Goed eten en 3 keer per week een tripje naar de sportschool wierpen zijn vruchten af. Na een vervelende periode in het najaar heb ik deze goede gewoontes (helaas) weer losgelaten. Dat gaat gepaard met aankomen in gewicht.

20140609-111845-40725781.jpg

20140609-111845-40725706.jpg

20140609-111845-40725634.jpg

Zoals je kunt zien varieert de aanbevolen hoeveelheid water aan de hand van je gewicht. Ik hecht niet extreem veel waarde aan dit getal, maar ik gebruik de app gewoon om lekker bij te houden hoeveel ik per dag aan water gedronken heb. Dit gaat heel handig, je klikt een hoeveelheid aan en voert deze in (De hoeveelheden per glas/kopje/flesje kun je zelf aanpassen). Zo heb ik bijvoorbeeld een kopje voor de theeglazen op het werk en een flesje voor de inhoud van 1 water bobble.

20140609-112444-41084221.jpg

Ookal ben ik deze challenge een maand geleden al gestart, ik ga hem deze maand weer doen. Maar nu breidt ik hem iets uit; ik ga gedurende de komende 4 weken minimaal 1,5 liter water per dag drinken. Over 4 weken de recap van deze challenge!

CATEGORY: Personal

Claudia

Mijn naam is Claudia (25) en op Asjemeclau.nl blog ik over de dingen waar ik blij van word; Reizen, Eten en Lifestyle dus! Alles met een persoonlijk tintje en natuurlijk humor. De insteek van mijn blog is om jou bij elk bezoek weer iets wijzer op pad te sturen. Ik schrijf artikelen over persoonlijke ontwikkeling, het inzetten van social media, maar probeer dit ook te bereiken door bijvoorbeeld het delen van reviews van producten of hotspots, recepten of handige tips over bijvoorbeeld reizen of bewuster leven. Heb je verzoekjes? Tell me! Wel of niet wijzer geworden of heb je een aanvulling op mijn artikel? Deel het in de comments! :)

Comments (2)

Ik drink eigenlijk alleen maar water, dus ik haal het meestal wel om voldoende te drinken :) Ik ben benieuwd hoe je de challenge gaat volhouden;)

Das ideaal, dan haal jij het quota makkelijk! :) het gaat me tot nu toe gemakkelijker af dan ik dacht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Copyright 2017 - Asjemeclau.nl. All rights reserved.