Challenge #2: Try something new! week 3

Wat heb ik voor mezelf toch een vre-se-lijke challenge bedacht. Wat een straf om vier weken lang elke week iets nieuws te moeten proberen en dit te verwerken in een recept ;-)

Al een tijdje wilde ik een bananenbrood bakken, maar met zoveel verschillende recepten op internet wist ik niet meer waar te beginnen. Tot mijn nieuwe collegatje haar verjaardag vierde op het werk en trakteerde op deze lekkernij. Ik heb natuurlijk meteen om het recept gevraagd en ze was zo lief om hem aan mij door te sturen.

2014-06-26 14.14.03 HDR.jpg

Ik was niet echt verbaasd toen het een recept van de groene meisjes bleek te zijn. Zij had hem zelf nog wat aangepast door appelstroop te gebruiken bij gebrek aan kokosbloesemsuiker en ik denk dat dit die lekkere twist gaf aan haar variant. Ik besloot ook te werken met wat ik in huis had, dus heb de suiker vervangen door agavesiroop, de havervlokken door haverzemelen en de baking soda door bakpoeder. Je kunt namelijk baking soda wel vervangen door bakpoeder, maar niet andersom!

Deze week besloot ik voor het eerst te gaan werken met rijstemeel. Rijstemeel is glutenvrij, das meteen mooi meegenomen :-)

Het recept van de groene meisjes kun je hier vinden

2014-06-26 13.05.244
Het rijstemeel wat ik gebruik komt bij ons uit de winkel en is van Joannusmolen.

2014-06-28 15.40.131

Alle ingredienten bij elkaar (ik was al zo enthousiast begonnen dat ik me opeens bedacht dat ik nog geen ingredientenfotonhad gemaakt.. Oeps! De bananen zijn dus al gepeld!)

2014-06-26 13.09.091

De bananen prakken. Dit kan heel handig met een vork of een pureestamper.

2014-06-26 13.16.281
De droge ingredienten bij elkaar voegen in een aparte kom. In het recept staat dat je ze eerst moet mengen, maar ik was natuurlijk weer zo slim om dat pas te bedenken nadat ik de droge al bij de natte ingredienten gevoegd had. Duh…

2014-06-26 13.19.161
Het beslag was bij mij zó gigantisch dik! Het leek wel gewoon een deegbal te zijn geworden. Ik denk dat ik te weinig agavesiroop heb gebruikt. Ik durfde er niet veel meer aan toe te voegen omdat agavesiroop erg zoet is, dus heb ik er een scheutje melk bij gedaan. En dat werkte, het werd nu een stevig beslag in plaats van een dikke klomp deeg.

2014-06-26 13.24.23.jpg
Alles goed gemixt, cakeblik ingevet met kokosolie en het dikke beslag in de vorm geschept.

2014-06-26 14.13.14.jpg

45 minuutjes in de oven en hij mocht eruit! Hoera! Ik kon mezelf niet langer bedwingen en heb hem direct uit het blik geschud en meteen een stuk afgesneden (dat gaat toch niet zo goed als hij nog gloeiend heet is)

2014-06-26 14.14.03 HDR.jpg
Nomnomnomnomnom! Hij is erg lekker geworden, maar wel enorm zwaar. Ik weet niet met welke eigenwijze aanpassing het ‘mis’ is gegaan, maar ik vind hem evengoed lekker! Ik ga zeker nog eens spelen met de ingredienten en meer bananenbroden bakken.

Conclusie? Ik vind dat het rijstemeel prima is bevallen. Ik ga nog eens op zoek naar een recept waar ik de rest mee op kan maken. Wie weet wat je hier allemaal nog meer mee kan!

CATEGORY: Food, Personal

Claudia

Mijn naam is Claudia (25) en op Asjemeclau.nl blog ik over de dingen waar ik blij van word; Reizen, Eten en Lifestyle dus! Alles met een persoonlijk tintje en natuurlijk humor. De insteek van mijn blog is om jou bij elk bezoek weer iets wijzer op pad te sturen. Ik schrijf artikelen over persoonlijke ontwikkeling, het inzetten van social media, maar probeer dit ook te bereiken door bijvoorbeeld het delen van reviews van producten of hotspots, recepten of handige tips over bijvoorbeeld reizen of bewuster leven. Heb je verzoekjes? Tell me! Wel of niet wijzer geworden of heb je een aanvulling op mijn artikel? Deel het in de comments! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Copyright 2017 - Asjemeclau.nl. All rights reserved.