Challenge #2: Try something new! week 4

Iets later dan verwacht misschien, maar bij deze toch deel vier van de Try something new challenge. Voor de vierde ‘week’ heb ik het iets anders aangepakt. De challenge luidde:

Gedurende vier weken probeer ik elke week iets wat ik nog nooit gegeten heb en verwerk dit in een recept.

Wat ik de eerste drie weken heb uitgeprobeerd kun je hier, hier en hier vinden. Omdat wij in Juli op vakantie gingen naar Rhodos, wilde ik daar iets van de lokale gerechten proberen. Het was mijn eerste keer in Griekenland en had dus ook nog nooit écht grieks gegeten. Spannend was het wel, de griekse keuken is veel vlees en als ik ergens niks om geef is het… juist. Vlees.

1610773_790390257648448_4092592845031488818_n

Maar, om mezelf het duwtje in de juiste richting te geven en niet terug te vallen op pasta, pasta, pizza, pasta, friet met zalm, pasta, meer pizza en verder niet veel zou durven proberen, besloot ik deel vier van deze challenge mee te nemen op vakantie. In ons reisgidsje stond een leuk restaurantje wat ons wel aansprak: Rustico. In het oude gedeelte van de stad vonden wij dit eenvoudige maar erg gezellige restaurantje.

Na een blik op de kaart te hebben geworpen besloot ik te gaan voor de aanrader uit het reisgidsje. Dit restaurant serveert hun specialiteit genaamd ‘Puggi’. Puggi is een soort knapzakje van filodeeg met groenten en heel erg fijn gesneden kip. Op zich niks bijzonders, ware het niet dat ik dit gerechtje 1. nog nooit gegeten heb en 2. nooit, ik herhaal, nooit kip buiten de deur eet. Ik ben echt een zeurpiet wat betreft eten en dan zeker kip. Zolang ik het niet zelf gort en gortdroog gebakken heb, zie ik overal roze stukken en fantaseer ik er een standaard roze gloed overheen waardoor ik het niet meer durf te eten. Dat moest nu maar eens afgelopen zijn! Omdat de kip omschreven werd als ‘heel erg fijn gesneden’ kon ik me er overheen zetten nadat ik mezelf wijsmaakte dat het dan onmogelijk niet gaar kon zijn.

puggi

Het enige stomme is dat we geen camera’s of telefoons bij hadden. Ik kan dus helaas geen bewijs leveren, jullie moeten mij dus op mijn woord geloven, haha. Ook kan ik nérgens op internet een fatsoenlijke foto van dit gerechtje vinden, dus heb ik het provisorisch van de site van Rustico moeten knippen.

Ik vond het erg lekker en heb het hele ovenschaaltje leeggepeuzeld, haha! De kip was echt hartstikke gaar en erg fijn gesneden. Ook de groenten waren lekker fijn waardoor het als geheel goed te eten was. Niet alleen was de smaak erg goed maar ik was ook extra trots op mezelf dat ik zomaar wat besteld had zonder te weten wat ik zou krijgen. Het grappige is dat dit wel een aftrap leek, de rest van de vakantie heb ik nog veel vaker ‘vreemde’ dingen besteld! :)

Ben jij avontuurlijk op vakantie, of ga je juist voor ‘veilige’ gerechten?

CATEGORY: Food, Personal

Claudia

Mijn naam is Claudia (25) en op Asjemeclau.nl blog ik over de dingen waar ik blij van word; Reizen, Eten en Lifestyle dus! Alles met een persoonlijk tintje en natuurlijk humor. De insteek van mijn blog is om jou bij elk bezoek weer iets wijzer op pad te sturen. Ik schrijf artikelen over persoonlijke ontwikkeling, het inzetten van social media, maar probeer dit ook te bereiken door bijvoorbeeld het delen van reviews van producten of hotspots, recepten of handige tips over bijvoorbeeld reizen of bewuster leven. Heb je verzoekjes? Tell me! Wel of niet wijzer geworden of heb je een aanvulling op mijn artikel? Deel het in de comments! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Copyright 2017 - Asjemeclau.nl. All rights reserved.