Challenge #2: try something new!

“Maar Claudia? Je bent toch al bezig met een drink more water challenge van vier weken?” Ja, dat klopt! Maar ik houd van uitdagingen, dus plak ik er nog eentje bij! Deze challenge draait om het proberen van nieuw eten.

Gedurende vier weken probeer ik elke week iets wat ik nog nooit gegeten heb en verwerk dit in een recept.

Met werk in een natuurvoedingswinkel van 90 m2 met ruim 3500 verschillende producten is er toch nog een hoop wat nog nooit geproefd heb. Daar gaat verandering in komen!

Al heel lang zijn de producten van de Vegetarische Slager een groot succes. Na vele enthousiaste reacties van klanten was mijn nieuwsgierigheid al wel een hele tijd gewekt, ik heb het alleen nog nooit geprobeerd. Toen ik in mijn lunchpauze het boek ‘Gezond genieten’ van Amber Albarda aan het lezen was, viel mijn oog voor de zoveelste keer op het recept voor snelle speltspaghetti. Met de spullen die ik nog in huis had en wat verse dingen van onze groentenafdeling heb ik hier mijn eigen draai aan gegeven. Als tip stond er onderaan het recept: “Wil je meer eiwitten aan dit gerecht toevoegen, dan zijn stukjes kip een goeie optie.” Aangezien ik vies ben van het snijden van kipfilets, besloot ik de vegetarische kipstukjes maar eens een go te geven.

2014-06-17 19.46.38

2014-06-17 19.46.44

2014-06-17 19.46.57

2014-06-17 19.47.04

Hierboven zie je foto’s van de verpakking. Ziet er allemaal heel interessant uit, right?

2014-06-17 19.46.32

Dit is wat er allemaal in het gerechtje ging, een variatie op spaghetti carbonara (maar dan met groenten erin, hoera!) Geraspte courgette, gesneden spinazie en basilicum (vergeten op de foto te zetten, oeps..) Ik heb eerst de uitjes, knoflook, courgette en de vegetarische kipstukjes opgebakken, daarna de spinazie en basilicum meegebakken en na het afgieten van de speltspaghetti alles bij elkaar gevoegd, van het vuur gehaald en de losgeklopte eieren en geraspte parmezaanse kaas er doorheen geroerd. Helaas was mijn pasta-pan niet groot genoeg om alles bij elkaar te mikken, dus besloot ik alles in de koekenpan bij elkaar te voegen. Alleen vergat ik even dat een koekenpan natuurlijk veel heter blijft dan een kookpan… Oeps, dat was roeren als een malle om de eieren zo min mogelijk te laten stollen!

2014-06-17 20.16.06

En dit is het resultaat! De vegetarische kipstukjes zijn helaas niet echt duidelijk te zien op de foto. Ik moet zeggen dat ik de structuur niet helemaal overeen vond komen met echte kipstukjes, al had ik wel het idee dat dit kwam doordat de stukjes niet echt mooi goudbruin gebakken waren. Ik heb nog een half doosje over, dus de volgende keer doe ik de kipstukjes als eerste in de pan en mik ik daarna de rest er bij. De smaak was daarentegen verrassend goed! Ik ga zeker nog eens een andere variant proberen, aangezien ik niet echt dol ben op vlees (en dan vooral de structuur, brrrr..)

2014-06-17 20.16.29

Volgende week weer een nieuwe try something new. Heb nog genoeg dingen waar ik benieuwd naar ben!

CATEGORY: Food, Personal

Claudia

Mijn naam is Claudia (25) en op Asjemeclau.nl blog ik over de dingen waar ik blij van word; Reizen, Eten en Lifestyle dus! Alles met een persoonlijk tintje en natuurlijk humor. De insteek van mijn blog is om jou bij elk bezoek weer iets wijzer op pad te sturen. Ik schrijf artikelen over persoonlijke ontwikkeling, het inzetten van social media, maar probeer dit ook te bereiken door bijvoorbeeld het delen van reviews van producten of hotspots, recepten of handige tips over bijvoorbeeld reizen of bewuster leven. Heb je verzoekjes? Tell me! Wel of niet wijzer geworden of heb je een aanvulling op mijn artikel? Deel het in de comments! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

┬ę Copyright 2017 - Asjemeclau.nl. All rights reserved.