Dingen die ik vroeger niet lekker vond

Ik heb een handjevol blogs die ik regelmatig bezoek. Tijdens een van mijn blogrondjes kwam ik langs dit artikel van Willemijn en Martine van 2wmn. Wat leuk om te lezen en wat herkenbaar! Geïnspireerd door deze dames vandaag het lijstje van dingen die ik voeger niet lekker vond (en ik ben nogal een moeilijke eter..)

Thee – Thuis heb ik eigenlijk nooit echt thee gedronken. Bij mijn ex-schoonmoeder leerde ik het drinken met een halve kruiwagen suiker erin. Langzaamaan werd de hoeveelheid suiker gelukkig steeds minder en sinds ik een paar jaar geleden fors minderde met suiker vond ik het zelfs vies om thee met suiker te drinken. Tegenwoordig neem ik regelmatig even lekker een kop thee (de Detox thee van Yogi Tea is mijn ultieme favoriet!) en op mijn werk drinken we elke ochtend thee tijdens het opstarten. Ik kan er dan ook echt van genieten!

Blauwe schimmelkaas – Ik heb een aantal keer blauwe kaas geprobeerd, maar elke keer zonder succes. Een jaar of drie geleden maakte ik op verzoek van mijn toenmalige vriend een pastarecept met gorgonzola en vond dat ‘oke’. Toen ik vorige maand met mijn collega’s werd uitgenodigd voor een etentje bij klanten van ons, stond ik dus ook niet echt te springen om de rode bieten carpaccio met gegrilde peer, pijnboompitten, rucola en blauwe geitenkaas te proberen. Boy, was i wrong! Het zal vast het vleugje liefde zijn wat het zo lekker maakte, maar man man man, wat was dit lekker!

Zuurkool – Vroeger aten mijn broertje en ik altijd kale aardappelstamp met spekjes en worst. Ik walgde echt van zuurkool! Toen ik een tijd geleden hongerig thuiskwam van mijn werk en om 19:00 nog vrij weinig zin had om te koken, besloot ik een hapje uit mijn moeders pan zuurkool te proberen. Goh, dat herinnerde ik me toch smeriger. Uiteindelijk heb ik de hele pan uitgeschraapt en nu eet ik gráág zuurkool! Apart he?

Ananas – Tijdens een barbecue voor de verjaardag van mijn vriend had mijn schoonvader spiezen gemaakt van verse ananas gemarineerd in versgeperst sinaasappelsap. Toen deze gegrild van de barbecue afkwamen, was ik door de heerlijke geur toch wel bereid om een stukje te proeven. Sindsdien is het hetzelfde verhaal als de zuurkool, haha!

Sla – Ik zal niet zeggen dat ik dol ben op sla (meestal vind ik het maar knapperige en nattige stukken konijnenvoer), maar wat sla in een pastasalade of rucola vind ik tegenwoordig eigenlijk geen probleem meer!

Komkommer – Veel te sappig en vooral veel te knapperig naar mijn smaak vroeger. Geen idee hoe ik dit heb leren eten eigenlijk, maar tegenwoordig vind ik komkommer eigenlijk best lekker!

Groenten in mijn pasta – Mijn moeder maakte vroeger altijd pasta met bolognesesaus, maar toen ik ooit half heb zitten kokhalzen omdat ik een vetknoebeltje in mijn ‘prutgehakt’ vond heb ik het jarenlang alleen nog maar met kale tomatensaus gegeten. Langzaamaan kwamen er steeds meer groenten in en nu gaat er eigenlijk altijd wel ui, knoflook, courgette, paprika en een rode peper in! (Maar nog steeds geen prutgehakt, haha!)

Rozijnen – Als het om eten gaat ben ik een echte structuurmuts, dus het slijmerige en sloeberige van rozijnen kon ik echt niet verdragen. Bij het eten van een punt appeltaart was ik altijd degene die alle rozijntjes er tussenuit zat te pitsen. Tegenwoordig ben ik er nog steeds niet echt dol op, maar eet ik wel mueslibollen of appeltaart met rozijnen (al maak je mij met een krentenbol echt nog steeds niet blij, haha)

Nu ben ik natuurlijk ook wel benieuwd naar de dingen die jullie vroeger niet te eten vonden, maar tegenwoordig eigenlijk best prima of zelfs heel lekker vinden!

CATEGORY: Food, Personal

Claudia

Comments (2)

Leuk om te lezen! Ik lustte vroeger alleen macaroni en appelsap, dus bij mij is er heel veel bijgekomen wat ik nu wel lust haha. Macaroni en appelsap blijf ik trouwens niet zo lekker vinden, bij mij gaat dat vaak zo; als ik iets eerst heel lekker vind, dan eet ik het té vaak en dan ga ik het minder lekker vinden :P

Ohh herkenbaar! Dan heb je het zó vaak gegeten dat je het volledig tegengegeten bent, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Copyright 2017 - Asjemeclau.nl. All rights reserved.