Hotspot in Tilburg: Locals!

Wat lunchplekjes betreft zijn mijn vriendinnen en ik erg kritisch. Het moet gezellig zijn, betaalbaar zijn, goede bediening hebben maar bovenal moet het eten erg lekker zijn! Wij waren dan ook heel erg blij met de komst van koffiebar Locals in de binnenstad van Tilburg. In dit knusse koffiebarretje kun je terecht voor een lekker bakkie leut, een smoothie of sapje, wat lekkers of een overheerlijk verse lunch. Liever een koffie to go? No problemo!

De gezellige, knusse inrichting van Locals geeft je echt het huiskamergevoel. Je weet wel, zo’n leuk tentje wat je op vakantie weleens tegenkomt en waar je jaren later nog aan terug denkt. “Weet je nog, dat ene leuke tentje daar? Met die vriendelijke mensen en dat lekkere eten?” Dat gevoel krijg ik bij Locals, maar dan kan ik er gewoon naartoe wanneer ik wil, haha!

Zoals je op het raam kan lezen is de slogan van Locals “Global flavors”. Dit zie je ook terug in de inrichting: op de grote muur zie je meteen de wereldkaart die op de muur is gemaakt. Heel tof! Nog een leuk detail over de inrichting: zie je iets wat je leuk vind? Je kunt het gewoon kopen!

Naast het feit dat het er gewoon ontzettend tof uitziet serveren ze natuurlijk ook héél erg lekker eten. Ze werken met zoveel mogelijk streekproducten en lokale leveranciers. En die ambacht proef je! In de keuken worden de zuurdesemboterhammen met verse spreads – de ene nog lekkerder dan de andere – vers voor je gemaakt. Ondertussen genieten wij altijd van een groene smoothie: de lekkerste combo ooit. Als ik je dus iets aan moet raden bij Locals: Proef de groene smoothie. Echt, ik meen het.

Ook leuk: ze branden de koffie zelf! Die echte ambacht zie je niet zo vlug meer. Links achterin de zaak vind je in de kast aan de muur een hoop verschillende zakken koffie. Zo kun je er thuis ook van genieten!

Dit soort kleine details geven mij vaak inspiratie. I like! Ik ging dus ook voor iets wat ik nog nooit geproefd had. (Oke, ik geef toe. Buiten de groene smoothie dan!)

Hóé lief is deze decoratie? Ik moest het gewoon op de foto zetten. Vrij simpel maar toch een mooi aangekleed geheel. Daar hou ik wel van!

Op deze gezellige bank strijken wij eigenlijk altijd neer. Perfecte plek om dingen te bespreken, gezellig bij te kletsen, te eten, te knabbelen…

De mooie kaart. Een heel groot pluspunt vind ik dat ze precies laten zien wat er ergens in of op zit. Zo zie je precies wat je eventueel wel of niet lust of kan verdragen!

Mijn heerlijke zuurdesemboterhammen met verse paprika-fetaspread en gegrilde groenten. Het bord werd verder mooi aangekleed met rauwkost en wat groentenchips. Heel leuk!

Mijn vriendin Kiki ging voor een lekkere tosti van zuurdesemboterhammen.

En niet te vergeten: de mensen bij Locals zijn zo leuk! Totaal geen problemen met het feit dat ik als een hertje ronddartelde om foto’s te maken. “Zal ik anders een foto van jullie samen maken?” Vriendelijk personeel vind ik ook héél erg belangrijk. Dan kunnen de broodjes of bagels nog zo lekker zijn, als we na drie kwartier wachten eindelijk ons eten krijgen en vervolgens vragen om een vork die nooit meer onze tafel bereikt… Tsja, dan weten wij het wel.

Goed, ik geloof dat het nu onderhand wel duidelijk is dat wij helemaal weg zijn van Locals. Zeker een aanrader als je in Tilburg bent!

Check ook de site en de Facebookpagina van Locals!

CATEGORY: Food, Lifestyle

Claudia

Comments (7)

Ziet er leuk uit!

Ah wat een gezellig plekje zeg! Helaas woon ik niet echt in de buurt, anders was ik er zeker eens gaan kijken. X

Jammer dat ik niet vlakbij Tilburg woon, want dit klinkt wel heel goed zeg! Ik vind het ook altijd wel heel fijn als je meteen kunt zien aan de kaart wat er precies in het eten zit; ik mag namelijk niet alles en om elke keer te moeten vragen naar de ingrediënten vind ik ook niet leuk!

Ik vind dat ook echt een dikke plus. Niet alleen is het erg transparant, maar in bijvoorbeeld jouw situatie is het ook nog eens voor iedereen handiger!

Jammer dat het zo ver weg is maar ziet er zeker gezellig uit!

Wat ziet dat er gezellig uit. En dat eten, mmm

Kei leuk dit! Ik ben ook best wel heel erg verliefd op Locals.. Echt een pareltje in Tilburg:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Copyright 2017 - Asjemeclau.nl. All rights reserved.