Hotspot: Restaurant LaMucca in Madrid

Er zijn verschillende manieren om in het buitenland leuke plekken om te eten te ontdekken; je kunt gewoon wat rondstruinen en ergens gaan zitten, je kunt TripAdvisor gebruiken of je kunt een local om advies vragen! Een van de baliemedewerksters van ons hotel raadde ons LaMucca in Madrid aan. Een aanrader was het zeker!

Meestal is het wel een goede tip om aan het personeel van het ho(s)tel waar je verblijft tips te vragen. In Litouwen pakte dit voor ons al eens goed uit, nu hadden we een enorm behulpzame vrouw die voor ons allerlei gebieden op de kaart inkleurde waar we leuke restaurantjes konden vinden, maar plakte ook een aantal post-its op onze citymap met namen van restaurants waar zij zelf vaak ging eten. Je weet wat ze zeggen, je moet gaan eten waar de locals eten!

LaMucca in Madrid

We besloten te gaan voor LaMucca. LaMucca in Madrid telt 4 vestigingen; LaMucca de Pez, LaMucca de Prado, LaMucca de Serrano en LaMucca de Almagro. Onze keuze viel op LaMucca de Prado, omdat dit op een lekker stukje lopen van ons hotel lag. Het was nog niet zo laat toen we koers maakten naar het restaurant, dus zo konden we even wat tijd rekken en wat rondslenteren door de stad. In de avond is er in de binnenstad van Madrid veel leven, dus al uitbuikend konden we dan onderweg stoppen langs wat straatartiesten of lachen om alle straatverkopers die met hun kleedjes in de startblokken zaten om een Usain Bolt-sprint te trekken wanneer de politie in de buurt dreigde te komen, haha!

LaMucca in Madrid

Maargoed, LaMucca dus. Bij binnenkomst bleek al dat het een erg populaire plek is; het zat ramvol met locals die met hele groepen zaten te borrelen of gewoon met wat mensen gezellig kwamen eten. Het restaurant zelf is erg sfeervol ingericht; het plafond is hoog en in het midden van de ruimte staan een aantal pilaren. Omdat het echt stampvol zat was er alleen nog plek aan een hoge tafel voor het raam, een soort ‘bar’ met uitzicht op de straat. Dat vonden we eigenlijk helemaal niet zo erg, zo konden we lekker van ons af kijken (lees: mensen kijken!)

Eten en Drinken

Zoals je op de bovenste foto al hebt kunnen zien kozen we samen voor Nacho’s als voorgerecht. Niet alleen was het bakje heel fotogeniek, het was ook nog eens erg lekker, haha!

Maar dan het hoofdgerecht.. Wie mij goed kent weet dat ik eigenlijk nooit kip neem als ik uit eten ben (en eigenlijk ook alleen maar thuis eet als mijn vriendin Mandy hem schoonmaakt, haha!) maar hier stond een Green Chicken Curry op het menu. Ik besloot #YOLO in de praktijk te gooien en bestelde hem… en had eigenlijk direct al weer spijt, haha!

LaMucca in Madrid

Toch nam ik dat eigenlijk direct weer terug toen onze hoofdgerechten werden geserveerd; het zag er ontzettend goed uit én het smaakte ook ontzettend goed! Het was zelfs zo veel dat ik het laatste beetje eigenlijk niet meer op kon, haha!

Conclusie?

Eten en Drinken: ****

Dit zal inmiddels wel geen verrassing meer zijn, het eten en het drinken smaakte ontzettend goed!

Sfeer: ****

Jammer dat ik geen foto’s heb gemaakt van de inrichting, maar op de site van LaMucca kun je een kijkje nemen in het restaurant. De inrichting en de gezellige sfeer zijn goed voor zeker 4 sterren!

Service: ***

Het is jammer dat wij aan een hoog tafeltje zaten met ons gezicht richting het raam, daardoor raak je sneller ‘vergeten’. De bediening was overigens wel ontzettend vriendelijk! Wellicht hadden wij gewoon wat pech met onze plek.

Prijs: ***** (€€)

We betaalden voor 2 drankjes (0,5 L Spa Rood, €2,50 per stuk), een gedeeld voorgerecht (€6,50) en 2 hoofdgerechten (€12,-) in totaal €35,50. Met fooi ben je uiteindelijk voor €20,- per persoon klaar, ontzettend betaalbaar dus!

Eindoordeel:

Wil je lekker en gezellig eten voor een goede prijs, dan ben je bij LaMucca in Madrid aan het juiste adres. Deze zaak heeft natuurlijk niet voor niets het TripAdvisor certificaat van uitmuntendheid gekregen!

LaMucca de Prado kun je vinden op Calle Prado 1628014 Madrid, Spanje.

CATEGORY: Food, Travel

Claudia

Comments (11)

Kijk! Er bestaan dus toch nog leuke hotspotjes voor een leuke prijs!

Hmmm, je zou er bijna voor op het vliegtuig stappen :)

Oooh nu heb’k enorm veel goesting om op reis te gaan :).

Zelf kies ik ook altijd voor adresjes waar de locals gaan. Nergens kan je de sfeer meer opsnuiven dan in zo’n bar.!
(en je bent al een stuk geruster dat de prijs naar waarde is, want de toeristische adresjes durven soms schandalig veel vragen, voor een simpel bordje nacho’s.)

Dat is zeker waar Ester! Ook wat betreft de prijzen op toeristische plekken, als je net even wat verder kijkt kan het zomaar de helft schelen!

Beter, ik wil zooo graag nog een keer naar Spanje.
Ik ben gek op spanje haha
Ik ga deze dus zeker opschrijven zodat ik weet waar ik zeker heen moet gaan

Ziet er erg lekker uit, en nog een mooie prijs ook. Nog een reden om een keer naar Madrid te gaan.

Heerlijke tip! Ik ga hem onthouden gek op Spanje!

Die nacho’s zien er zo lekker uit! Leuke hotspot, en zeker ook niet duur inderdaad!

Madrid staat nog op mijn lijstje. Dit restaurant nu ook. Dank!

Op dit moment baal ik er van dat dit restaurant niet gewoon om de hoek zit, haha.

Klinkt goed! Jammer dat het in Spanje zit haha, wel handige top om te onthouden dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Copyright 2017 - Asjemeclau.nl. All rights reserved.