How to: goedkoop uit eten gaan

Ik hoor weleens van andere mensen dat mijn vriend en ik zo vaak uit eten gaan. Ze moesten eens weten, want ik deel het zelden op Facebook. No offence tegen mensen die dat wel bij elk uitje doen, maar dat is weer een totaal ander onderwerp, haha!

image

Wij genieten nou eenmaal van lekker uit eten gaan, een leuke sfeer in een restaurant en gewoon even samen ‘weg’ zijn. Ik verzin altijd de meest vage excuusjes om buiten de deur te kunnen eten: “ach, we zijn nu tóch al in de stad, kunnen we net zo goed hier iets eten!” “Hier zijn we nog niet geweest, misschien moeten we dit restaurant maar eens proberen nu we er toch zijn” en “we zouden moeten vieren dat je je tentamens hebt gehaald/we een jaar, twee maanden en twaalf dagen samen zijn/we de hele dag zo goed hebben opgeruimd/om de vakantie af te sluiten/om de vakantie in te luiden/omdat ik geen zin heb om te koken/*vul hier zelf meer onnozele smoesjes in*”

Goed, wij gaan vrij regelmatig uit eten dus. Maar uit eten gaan kost geld. En omdat ik niet de bankrekening van een Kardashian bezit, moet je daar weleens creatief mee worden. Vandaag deel ik wat tips met jullie die je thuis kunt gebruiken of bijvoorbeeld op vakantie!

All you can eat restaurant

In bijna elke stad vind je wel verschillende soorten restaurants met een all you can eat-concept. Meestal betaal je hier zo’n € 20,- voor. Je kunt nemen wat je wilt, soms zit er een tijdslimiet aan, soms niet. Je weet zeker dat je twee tientjes per persoon kwijt bent, exclusief het drinken. Deze restaurants moeten het dus hebben van het drinken, wat vaak per glas duurder is dan bij een gemiddeld restaurant. Dat brengt me bij mijn volgende tip:

Drinken is duur

Zeker in all you can eat-restaurants. Wat mijn vriend en ik vaak doen (vooral op vakantie); bij aanvang bestellen we allebei een ‘drankje-drankje’, meestal iets in de trant van ice-tea. Als dat drankje op is bestellen we een grote fles Spa (meestal rood, maar blauw kan ook). Daar krijg je dan twee glazen bij. Normaal zou je voor de prijs van zo’n hele fles maar twee drankjes kunnen nemen, maar uit zo’n fles haal je gemakkelijk 4-6 glazen spa rood. Daarnaast proef je het eten zoals het bedoeld is, omdat je geen bijkomende smaken van cola of fanta oid hebt. Win-win!

Zoek naar een goede deal

Bij veel restaurants kun je kiezen voor een 3-gangen menu voor bijvoorbeeld € 19,95. Sommige restaurants spelen zelfs heel slim op de recessie in met het aanbieden van ‘crisis menu’s’. Voor € 14,95 heb je dan al een 3-gangenmenu! Let op stoepborden, berichtjes met aanbiedingen op Facebook en dergelijke. Ook kun je vaak via sites als SocialDeal wel voor een prikkie ergens een diner scoren. Stel je echter niet in op een restaurant dat michelinster-waardig is. Uit ervaring blijkt dat de kwaliteit niet altijd om over naar huis te schrijven is. Mijn tip is dus:

Zoek naar recensies

Mijn tip is altijd; zoek naar recensies. Gebruik eet.nu, iens, TripAdvisor of check de recensies op Facebook. Meestal kun je van de laatste paar beoordelingen al een duidelijk beeld krijgen van hoe of wat. Vaak kun je tijdens het zoeken ook nog je budget instellen. Dit is bij TripAdvisor in ieder geval wel zo; je ziet in een oogopslag of het restaurant binnen jouw budget valt aan het aantal €-tekentjes.

Ga naar een eetcafé in plaats van een restaurant

Dat wij vaak uit eten gaan wil natuurlijk niet zeggen dat wij altijd in een luxe restaurant gaan dineren. Maar wist je dat je ook prima kunt eten in bijvoorbeeld een (eet)café of brasserie? Bij ons in de buurt zitten genoeg cafés of kroegen die ’s middags lunch serveren, ’s avonds ‘diner’ en waar je in de weekenden later op de avond terecht kunt voor een drankje en muziek. Vaak kun je bij dit soort tentjes prima eten voor niet al te veel geld.

Durft te vragen

Als je het echt even niet weet, zet dan een oproepje op Facebook of Twitter. Wie weet heeft die ene vage klasgenoot uit groep 5 van de basisschool wel dé tip voor een budget tentje! Ben je echt wanhopig? Google dan gewoon op ‘goedkoop uit eten in *vul willekeurige plaatsnaam in*’

Ofja, je eigen plaatsnaam of een plaats in de buurt is wel aan te raden natuurlijk. Tenzij je je heel avontuurlijk voelt ;-)

CATEGORY: Food, Lifestyle

Claudia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Copyright 2017 - Asjemeclau.nl. All rights reserved.