Inpaklijst voor een korte trip

Vroeger was ik zo’n typisch persoon die een halve kledingkast, badkamerkast, makeup- en sieradenstash en schoenencollectie in een koffer meezeulde als ze op reis ging. Na afloop kwam ik ook elke keer eenmaal thuis tot de conclusie dat ik meer dan de helft eigenlijk niet heb gebruikt. Hoe vaker ik op reis ben geweest, hoe minder er elke keer mee ging. Ik denk dat ik nu ongeveer een goede basislijst heb gevonden voor een weekendje of midweekje weg. Omdat het voor een ander ook behulpzaam kan zijn, maar vooral omdat ik het zelf gemakkelijk terug kan vinden deel ik vandaag mijn inpaklijst!

Inpaklijst voor een weekendje of midweekje weg:

Documenten

 • Identiteitsbewijs of Paspoort
 • Rijbewijs
 • Zorgverzekeringspas
 • Telefoonnummer reisverzekering
 • Vliegtickets en hoteltickets

Financiën

 • Pinpas of Creditcard
 • Contant geld
 • Alarmnummer bank voor evt blokkeren pas

Gezondheid

 • Paracetamol
 • Reisziektetabletjes
 • Astma inhalers
 • Anticonceptiepil
 • Melatonine tabletjes om in te slapen
 • Medicatiepaspoort van de huisarts

Elektronica

 • Telefoon
 • Mp3-speler
 • E-reader
 • Camera en extra batterijen
 • SD kaartje(s)
 • Telefoonlader
 • Wereldstekker adapter

Verzorging

 • Tandenborstel en tandpasta
 • Haarborstel
 • Haarelastiekjes en schuifspeldjes
 • Mini shampoo
 • Mini douchegel
 • Mini droogshampoo
 • Mini deodorant
 • Mini zonnebrandcrème
 • Klein tubetje Weleda skin food
 • Paar wattenstaafjes
 • Potje oogreinigingspads
 • Lippenbalsem
 • Papieren zakdoekjes
 • Oogschaduwbasis
 • 1 klein oogschaduwpaletje
 • Wenkbrauwpoeder + Anastasia wenkbrauwkwast
 • Eyeliner
 • Mascara
 • Klein testertje parfum

Kleding

In dit voorbeeld ga ik even uit van 4 dagen (incl. reizen)

 • 4 x ondergoed voor overdag en 4 x ondergoed voor ’s nachts
 • 2 BH’s en 4 x sokken
 • 2 x Basic hemdje
 • 2 x Casual top
 • 1 x ‘Dressy’ top
 • 2 x Broek
 • 1 x Sneakers
 • 1 x Slaapshirt
 • Riem

In het vliegtuig draag ik:

 • Legging
 • Shirt
 • Vest
 • Sneakers
 • Jas

Overig

 • Eventueel een tijdschrift voor onderweg
 • Oordopjes voor in het vliegtuig
 • Suikervrije snacks voor tijdens het vliegen
 • Plastic tas voor vuile was
 • Handtas (handbagage) met portemonnee etc.
 • Klein schoudertasje
 • Pen en notitieboekje

Het lijkt alsnog een ellenlange lijst, maar dat komt waarschijnlijk doordat ik elke lippenbalsem en haarelastiekje apart heb uitgeschreven. Al met al past het allemaal met gemak in een handbagagekoffertje (en dan heb ik zelfs nog ruimte over!)

Ik ging eerder aan de gang met het inpakken van een koffer en maakte deze creatieve video:

Neem jij ook altijd veel te veel mee? Of komt jouw lijstje aardig overeen met de mijne?

CATEGORY: Travel

Claudia

Comments (3)

Wat handig zo’n lijst en leuke video ook, die heb je heel tof ge-edit :) Ik neem zelf altijd vrij veel mee, maar ik heb het ook “nodig” voor mijn gevoel haha. Dan neem ik voor één dag bijvoorbeeld al twee paar schoenen mee omdat ik overdag in de modder moet lopen en ’s avonds nog een feestje heb.

Dankjewel Kirsty! :) Ik was ook altijd zo iemand die een halve inboedel meezeulde, maar zo langzamerhand gaat het minimalistisch inpakken en dus minder sjouwen steeds beter, haha!

[…] neem je mee op vakantie? Wat moet je niet vergeten en wat laat je thuis? Ik deelde al eens eerder de Inpaklijst voor een korte trip, maar we zijn zo langzaamaan aan de zonvakanties toe! Deze keer dus de ‘grote vakantie […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Copyright 2017 - Asjemeclau.nl. All rights reserved.