Kruiden en groententuin-inspiratie

Ik weet niet waar het vandaan komt, maar de laatste tijd heb ik een grote liefde ontwikkeld voor het planten en laten groeien van kruiden en groenten. Vroeger plantte mijn moeder al dingen zoals sperziebonen en ik weet nog hoe leuk het was om de sperziebonen te plukken en klaar te maken, iets wat je zélf had laten groeien! (meteen een goeie tip om kinderen groenten te laten eten, hehe..)

Het is alleen zonde dat ik zoveel losse potjes en bakken heb, terwijl er zoveel gave manieren zijn om alles bij elkaar te bewaren! Ook meteen een stuk handiger als je al je plantjes en kruiden op dezelfde plek hebt. Ik heb een hele handige papa, maar het probleem is nu: m’n moeder en ik hebben al zoveel leuke ideeën gezien, dat we nu niet meer weten wat te kiezen! In dit artikel deel ik een aantal inspiratie-fotos en hopelijk komen we er eindelijk eens uit wat het moet worden, haha!

25-06-14 - 2

Allereerst de collectie kruidenplantjes en groenten die ik op het moment heb. Voor het keukenraam staan bij ons biologische munt, peterselie, baby basilicum, bieslook en een biologische basilicum. De vensterbankfamilie wordt steeds groter..

25-06-14 - 1 (1)

Gisteren kocht ik bij de Hema een bak waar ik spaanse chilipeper-zaadjes in plantte. Ik houd van pittig eten, deze komen dus zeker van pas!

25-06-14 - 6

Wie mij volgt op instagram zag enige tijd geleden al een foto van twee Hema-potjes: tomaten en sperzieboontjes. Helaas was de potgrond van de sperzieboontjes beschimmeld dus heb ik destijds alleen de tomaatjes geplant. Nu ik de potgrond gevonden heb weet ik niet meer waar ik het potje van de sperzieboontjes heb gelaten….

Op naar de inspiratie-fotos:

tuin

Bron foto

Heel gaaf en je hebt er maar weinig ruimte voor nodig! Wel even een tactische plek zoeken met precies genoeg zonuren.

tuin2

Bron foto

Ook een heel leuk idee waar je relatief weinig ruimte voor nodig hebt én het rekje is verplaatsbaar. Leuk voor kruiden en bijvoorbeeld sla.

Bron foto

Deze verticale kruidentuin vind ik echt enorm gaaf. Ik houd van het schattige en rommelige, maar dit strakke vind ik ook zéker wat hebben!

Bron foto

Een heel leuk idee waar we zelf ook al aan hadden gedacht: een soort kruiden ‘trapje’

Bron foto

Dit effect vind ik ook héél erg leuk! Eenvoudig maar toch erg mooi. Ook nog eens een aanwinst voor je tuin, dus! Het nadeel is dat het wel meer ruimte inneemt dan een hangende ‘tuin’

paulinetuin

Bron foto

En tot slot: dit ontzettend leuke idee, dat ik bij Pauline van uitpaulineskeuken op instagram voorbij zag komen! Zo simpel en toch zo leuk. Wellicht dat ik hier een combinatie van kan maken: de ronde potjes voor kruiden en de langwerpige bakken voor groenten en dergelijke.

Al met al vind ik eigenlijk alle ideeen leuk. Een keuze maken wordt dus nog een lastige klus!

Hebben jullie nog suggesties?

CATEGORY: Food

Claudia

Mijn naam is Claudia (25) en op Asjemeclau.nl blog ik over de dingen waar ik blij van word; Reizen, Eten en Lifestyle dus! Alles met een persoonlijk tintje en natuurlijk humor. De insteek van mijn blog is om jou bij elk bezoek weer iets wijzer op pad te sturen. Ik schrijf artikelen over persoonlijke ontwikkeling, het inzetten van social media, maar probeer dit ook te bereiken door bijvoorbeeld het delen van reviews van producten of hotspots, recepten of handige tips over bijvoorbeeld reizen of bewuster leven. Heb je verzoekjes? Tell me! Wel of niet wijzer geworden of heb je een aanvulling op mijn artikel? Deel het in de comments! :)

Comments (7)

Dat ziet er leuk uit! Die eerste twee inspiratiefoto’s zijn mijn favorieten :-D

Thanks! Ik vind de pallets inderdaad ook heel erg leuk :) Lastig hoor, kiezen!

Ziet er erg leuk uit!

Dankjewel! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Copyright 2017 - Asjemeclau.nl. All rights reserved.