PLOG: Dagje Amersfoort!

Vorige week Zondag voorspelden ze echt ontzéttend lekker weer! Martijn en ik besloten om onze wekkers te zetten en er op uit te gaan. We hadden eigenlijk onze zinnen gezet op Brugge, maar mijn vader belde net op tijd met de mededeling dat de ronde van Vlaanderen startte.. vanuit Brugge. Iemand tipte mij op Instagram dat Amersfoort ook een hele leuke stad was, dus werd het een dagje Amersfoort!

Dagje Amersfoort

Een heerlijke dag met maar één file van 3 km… en daar stonden wij natuurlijk in! Hahaha! Ter hoogte van Sleeuwijk was er een ongeluk gebeurd, dus wij suckten het up en lachten er maar wat om. We hadden toch tijd genoeg.

PLOG Dagje Amersfoort

Na een uurtje of anderhalf rijden arriveerden we in Amersfoort. We trapten onze auto in een parkeergarage en besloten om maar gewoon het centrum in te lopen. Eerlijk gezegd verdiepen wij ons nooit zo in de bezienswaardigheden als we naar een stad rijden, we lopen zelf meestal gewoon wat rond en als we een beetje klaar zijn met ronddolen gaan we nog voor een rondje google! Goede tip overigens, zo kom je meestal op hele toffe plekjes.

17

Zo kwamen we als eerste bij de Onze Lieve Vrouwen toren. Meestal pakken we een kerk of toren en lopen daar als eerste naartoe. De kans is dan erg groot dat je direct in het centrum van de stad staat, en je hebt altijd een oriëntatiepunt als je niet meer weet waar je bent. Binnen in de toren ligt het middelpunt van Nederland, heel bijzonder om te zijn geweest! Je kunt de toren ook beklimmen, maar dat hebben wij niet gedaan.

PLOG Dagje Amersfoort

Vervolgens dwaalden we wat rond door winkelstraatjes, zijstraatjes en andere leuke plekjes.

PLOG Dagje Amersfoort

Op de Kortegracht liepen we langs een leuk winkeltje! De tekst op het bord voor de deur trok direct mijn aandacht.

PLOG Dagje Amersfoort

Allerlei kleding, woonaccessoires en nog meer leuke hebbedingetjes!

PLOG Dagje Amersfoort

Een stukje verder weeral zo’n leuke quote. “Dat het niet perfect is, betekent nog niet dat het slecht is.”

PLOG Dagje Amersfoort

Nog een stukje verder vind je het Mondriaanhuis. Schilder Piet Mondriaan werd hier geboren, het Mondriaanhuis is nu een kunstmuseum. Kunst is niet persé ons ding, dus we hielden het bij een wandeling erlangs.

PLOG Dagje Amersfoort

We hadden het wel weer gezien in de winkelstraat, dus liepen we hem helemaal af. Aan het einde van de winkelstraat liepen we onder deze mooie poort door!

PLOG Dagje Amersfoort

Vanaf daar liepen we langs een soort gracht. Vanaf daar keek je zo de tuinen in, een beetje asociaal misschien, maar ik ben toch te nieuwsgierig om niet te kijken naar de inrichting van andermans tuin, haha!

PLOG Dagje Amersfoort

Pretty!

PLOG Dagje Amersfoort

Vanaf hier liepen we weer onder een poort door richting de Muurhuizen. Deze straat is vernoemd naar de huizen die op de fundamenten van de oude stadsmuur zijn gebouwd. Deze huizen staan als een cirkel om de drukke (winkel)straten van Amersfoort. Ondanks dat het in de binnenstad toch flink druk is kom je hier bijna niemand tegen. Een tip voor het schieten van mooie foto’s!

PLOG Dagje Amersfoort

In onze weg terug naar de winkelstraat liepen we nog langs een soort buurttuin. Mooi groen plekje zo in de binnenstad!

PLOG Dagje Amersfoort

Op de Hof streken we even neer voor een drankje. Leuk plein waar ook nog een bandje stond te spelen, gezellig! (En Martijn zocht even op of we nog met een rondvaart mee zouden kunnen, maar helaas)

PLOG Dagje Amersfoort

We liepen een beetje perongeluk door de Krommestraat, een heel leuk, soort ‘alternatief’ winkelstraatje. Hier zit bijvoorbeeld Dille & Kamille, maar ook een hoop kleine, zelfstandige winkeltjes zoals boetiekjes, een speciaalbierwinkel, kleine koffiezaakjes en schattige eettentjes. Zeker een bezoekje waard!

PLOG Dagje Amersfoort

We vervolgden onze weg naar de parkeergarage langs een parkje, het viel me op dat zelfs de nieuwbouwhuizen in Amersfoort nog in zo’n mooie stijl zijn gebouwd!

PLOG Dagje Amersfoort

We maakten nog even een pitstop bij Amicitia Food Village. In deze foodhallen zat echt vanalles. We namen een bakje nacho’s omdat we nog niet zo’n enorme trek hadden.

Een beetje bijtijds kachelden we weer naar huis en eenmaal in Tilburg aten we bij Tortilla’s heerlijke enchilada’s (oke, ik dan. Martijn nam spareribs, haha)

Een dagje Amersfoort is zeker een aanrader! Als we nog eens terugkomen wil ik de Onze Lieve Vrouwen toren wel op en een rondvaart maken over de grachten als een echte supertoerist, haha!

CATEGORY: Personal, Travel

Claudia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Copyright 2017 - Asjemeclau.nl. All rights reserved.