Recept: Gezond bananenbrood

Als ik even snel trek heb in wat te eten vind ik het altijd fijn om iets gezonds achter de hand te hebben. Het enige probleem van deze heerlijke zelf-maak-baksels is dat ik er even de tijd voor moet uittrekken; en dat is iets wat ik eigenlijk te weinig doe. Dit bananenbrood vind ik namelijk heel erg lekker!

Ik eet het voornamelijk als tussendoortje, maar snijd ook wel eens een dikke plak af als ontbijt wanneer ik weinig tijd heb.. oeps. Dit recept is een samensmelting van wat populaire bananenbrood recepten en mijn eigen smaak, maar ik geloof dat het voornamelijk gebaseerd is op het recept van Pauline.

Ingrediënten:

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 100 gr amandelmeel
  • 50 gr boekweitmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 50 gr gehakte pure chocolade
  • 75 gr noten (ik gebruik amandelen, amandelschaafsel, pecannoten en hazelnoten)
  • 2 tl koek- en speculaaskruiden
  • 1 tl kaneel
  • Snuf zout

Zo maak je het:

  1. Verwarm je oven voor op 175 graden
  2. Pel de bananen en prak ze tot een papje/moesje met een vork. Ik doe dit zelf op een plat bord, dat werkt voor mij het handigst. Schep het goedje in een diepe kom
  3. Voeg de eieren toe en meng deze met je vork door de bananenmoes heen
  4. Spatel het amandelmeel, het boekweitmeel, de bakpoeder, de koekkruiden, het kaneel en het zout door het beslag. (pas echt op met de hoeveelheid zout, ik ben ooit uitgeschoten en het was niet te vréten!)
  5. Hak de noten en de chocolade in stukjes en meng deze ook door het beslag
  6. Vet een cakevorm in met kokosolie of boter en schudt een beetje boekweitmeel in de vorm. Schudt en klop dit heen en weer tot het ‘vet’ in de vorm helemaal is bedekt. Dit zorgt er voor dat je brood straks super makkelijk uit de vorm komt!
  7. Giet het mengsel in de vorm. Bak het bananenbrood in plusminus 45 minuten af in een voorverwarmde oven. Het brood is gaar als je een sateprikker in het midden van het brood steekt en deze er droog en schoon uitkomt
  8. Laat het bananenbrood een beetje afkoelen in de cakevorm en stort het dan op een taartrooster. Probeer het wat af te laten koelen voordat je er aan begint (haha grapje ik val altijd meteen aan en brandt 9/10 keer mijn mond!)

Eet smakelijk! :)

Maak jij weleens bananenbrood en heb je nog lekkere tips of goede variaties? Sharing is caring!

CATEGORY: Food

Claudia

Mijn naam is Claudia (25) en op Asjemeclau.nl blog ik over de dingen waar ik blij van word; Reizen, Eten en Lifestyle dus! Alles met een persoonlijk tintje en natuurlijk humor. De insteek van mijn blog is om jou bij elk bezoek weer iets wijzer op pad te sturen. Ik schrijf artikelen over persoonlijke ontwikkeling, het inzetten van social media, maar probeer dit ook te bereiken door bijvoorbeeld het delen van reviews van producten of hotspots, recepten of handige tips over bijvoorbeeld reizen of bewuster leven. Heb je verzoekjes? Tell me! Wel of niet wijzer geworden of heb je een aanvulling op mijn artikel? Deel het in de comments! :)

Comments (6)

Ohh dit lijkt me zo lekker, geweldig idee!

Spoiler alert; het is ook echt heel lekker, haha!

Ziet er goed uit! Ik heb zelf wel eens geprobeerd bananenbrood te maken, maar ik vond het toen niet zo lekker, veel te zoet, maar dat was dan ook een ander recept.

Dankje Kirsty! Ik heb ook al eens een jaar of twee terug bananenbrood gemaakt, maar vond het toen ook echt niet lekker! Er ging appelstroop in en rijstmeel, maar het was echt een vreselijk zoete en droge bende, brrr.. Dit is echter wel een succesnummer! :)

Banaan is iets dat ik niet zo graag lust, maar altijd als ik dan foto’s van bananenbrood voorbij zie komen heb ik zelf zin om het ook eens te maken. Ziet er gewoon super lekker uit. Ik hou dit recept zeker bij!!!

Dankje Sarah! Dit recept is zeker een aanrader. De banaan maakt het lekker smeuïg en de koekkruiden en kaneel maken het heerlijk kruidig! De chocolade maakt helemaal dat de banaan niet overheerst. Laat je het me weten als je het eens maakt? :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Copyright 2017 - Asjemeclau.nl. All rights reserved.