Eiwitpannenkoeken; een van mijn favoriete ontbijtjes, lunch of tussendoortjes! Deze eiwitpannenkoeken zijn eigenlijk zo makkelijk dat je het niet eens een recept zou mogen noemen. Ik deel het recept evengoed, want naast dat ze enorm makkelijk zijn, zijn ze ook enorm lekker!
Goed, eiwitpannenkoeken dus.
Ik haal meestal 4-5 pannenkoeken uit dit recept, afhankelijk van hoe groot de pan is of hoe dik ik ze maak. Meestal eet ik er 2-3, en bewaar ik de andere 2-3 in een bakje in de koelkast. Daar kun je ze een aantal dagen goed houden, maar dat gaan ze waarschijnlijk toch niet halen! Zelf gebruik ik deze eiwitpoeder van Body en Fitshop in de smaak ‘Chocolate Cookie Milkshake’. Voel je vrij om elke smaak te nemen die jij wilt! Vanille doet het bijvoorbeeld ook erg goed, maar ik vind deze net wat meer smaak hebben. Credits voor dit recept gaan trouwens naar mijn trainer Berend Buil. In het originele recept gaat 1 schep eiwitpoeder, maar ik gebruik zelf altijd 1,5 schep. Wat meer kan – zeker omdat ik weinig vlees eet – geen kwaad!
Ik heb de grootste pannenkoekenliefhebber die ik ken (Cas dus) overigens ook laten proeven, en die was erg enthousiast. Kan niet misgaan dus.


- 2 Eieren
- 200 ml Melk
- 1,5 schep Proteïnepoeder
- 2-3 eetlepels Volkorenmeel
- Een beetje boter of olie om in te bakken
- Meng alle ingrediënten tot een beslag. Experimenteer even met de hoeveelheid volkorenmeel, ik voeg altijd per keer een eetlepel toe totdat het beslag net in linten van mijn garde afloopt.
- Verwarm wat boter in een pan en bak de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin.