Recept: Enchiladas met kip en groenten – #verrasmettexmex

Een tijdje geleden ontving ik een pakket van Santa Maria met de uitdaging om met de inhoud ervan 2 recepten te creëeren. Nu houd ik van spannende recepten met een twist, maar ook van simpele combinaties die iedereen op een luie zondag in elkaar kan draaien. Samen met mijn vriendin Mandy maakte ik heerlijke enchiladas met kip en groenten!

Recept Enchiladas met kip en groenten

Je hebt nodig: (3 Personen)

250 gram kipfilet
6 tortillawraps (normaal gesproken gebruik ik altijd de volkoren variant, in dit pakket zaten de gewone wraps)
2 paprikas
1 ui
3 tenen knoflook
1 avocado
200 gram mais
400 gram rode kidneybonen of bonenmix
1/2 pakje (ong. 250 ml) gezeefde tomaten
1 zakje Santa Maria enchiladamix
1/2 zakje Santa Maria guacamolemix
1 zakje geraspte kaas
2 eetlepels olie

Zo maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden

2. Maak de kip schoon en snijd deze in kleine blokjes. Verhit wat olie in een ruime pan en bak de kip goudbruin.

3. Snijd de ui en de knoflook fijn en de paprika in blokjes. Bak de groenten even met de kip mee totdat de ui net niet glazig is. Voeg daarna ook de bonen toe, bak deze ook even mee.

4. Voeg 125 ml gezeefde tomaten en het halve zakje enchiladamix toe en schep goed om. Laat even pruttelen. Is het mengsel nog te dik? Voeg dan wat extra tomatensaus toe.

5. Giet de rest van de gezeefde tomaten en de andere helft van de enchiladamix in een apart pannetje en verwarm even.

6. Verwarm de tortilla’s een voor een even 30 seconden in de magnetron. Leg op elke wrap een schep van het mengsel, rol hem dicht en leg hem in de ovenschaal. Herhaal dit totdat alle wraps gevuld zijn en de ovenschaal vol zit.

7. Giet de tomatensaus over de bovenkant van de wraps (prik eventueel van te voren met een vork nog wat gaatjes in de bovenkant) en verdeel hier de geraspte kaas over.

8. Zet de ovenschaal met de enchiladas voor ongeveer een minuut of 10 in de oven.

9. Maak de avocado schoon en prak het vruchtvlees in een schaaltje. Voeg de helft van het zakje guacamole mix toe. Schep het door elkaar en laat het bakje even 10 minuten staan.

10. Haal de enchiladas uit de oven als de kaas mooi bruin is gebakken. Eet smakelijk!

We hebben echt gesmuld van dit recept, maar zaten na 2 stuks echt helemaal propvol. De kip en de bonen zorgen natuurlijk voor veel eiwitten, ideaal dus.

Santa Maria en Willemijn en Martine van 2WMN, bedankt dat ik mee mocht doen met deze bloginsidersactie! Wij hebben er van genoten! :) Klik hier voor meer verrassende tex-mex recepten van Santa Maria!

Deze blogpost bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer voor meer informatie!

CATEGORY: Food

Claudia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Copyright 2017 - Asjemeclau.nl. All rights reserved.