Recept: Gezonde muffins met banaan en walnoten

Ik proefde ooit eens zelfgemaakte muffins met banaan en walnoten. Ik vond ze echt heel erg lekker, maar wel erg zoet! Tijd dus voor gezonde muffins. Geïnspireerd op de koekjes die ik weleens maak met banaan en havermout, besloot ik een recept te fabriceren met havermeel (te koop bij de natuurvoedingswinkel of zelf te maken). Kijk mee naar mijn healthy variant!

Gezonde muffins met banaan en walnoten

.

Ingrediënten:

 • 125 gram havermeel (of havermout)
 • 2 grote of 3 kleine bananen
 • 50 gram walnoten
 • 150 ml (plantaardige) melk
 • 1 ei
 • 1 theelepel kaneel
 • 2 theelepels koekkruiden
 • 1 theelepel bakpoeder
 • Optioneel: honing of agavesiroop

 

Zo maak je het:

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Gebruik je havermout in plaats van havermeel, maak dit dan even fijn in een blender of keukenmachine. Dit hoeft niet, maar maakt de structuur van de muffins wel beter.
 3. Prak de banaan tot moes met een vork en voeg het ei hieraan toe. Mix even door elkaar
 4. Knijp de walnoten even fijn (of hak ze nog fijner als je niet houdt van groffere stukken) en gooi in een grote mengkom. Voeg hier alle andere ingrediënten aan toe, zowel de droge als de natte. Meng alles goed door elkaar, ik doe dat nog steeds met de ‘prak-vork’. Houd je van erg zoete muffins, voeg er dan wat honing of agavesiroop aan toe. Voor mij zijn ze echter zonder zoet genoeg!
 5. Vet de muffintray in met wat olie of boter. Als je een siliconen muffintray gebruikt is dit niet nodig (deze zijn overigens echt héél handig!)
 6. Vul de tray met het beslag en bak de muffins 15-20 minuten af in de voorverwarmde oven. Check na 15 minuten even met een sateprikker of deze er al droog en schoon uitkomt. Geef ze anders nog een paar minuten bij. Dit kan per oven verschillen!

Deze muffins zijn ideaal als tussendoortje, maar ik neem ze ook weleens als snel ontbijt als ik haast heb! (Dat kan met een plak bananenbrood ook heel makkelijk, dus waarom niet met zo’n lekkere muffin?)

Heb je deze muffins gemaakt? Ik vind het altijd leuk om een foto te zien! Deel ze via instagram, twitter of facebook :)

CATEGORY: Food

Claudia

Comments (4)

Hmm…die combinatie klinkt echt heerlijk! -x-

Dat is het ook zeker! :)

Ze zien er wel heel lekker uit! Ik ben benieuwd of ze niet heel machtig zijn door de banaan die erin zit?

Ik vind het zelf nog wel meevallen eigenlijk! De muffins die mijn schoonvader maakte met een hoop suiker erin waren voor mij vele malen machtiger haha :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Copyright 2017 - Asjemeclau.nl. All rights reserved.