Recept: Herfstige Kwarkbollen

Een tijdje geleden zag ik na ons lesuur sporten een van de meiden die ook mee gesport had een trommeltje met kwarkbollen opentrekken. Het zag er best lekker uit, en zoals het een echte sociale jongvolwassen vrouw betaamt heb ik natuurlijk gedaan alsof ik mijn waterflesje leegdronk terwijl ik het recept probeerde af te luisteren dat ze ondertussen tegen iemand anders stond te vertellen, haha!

Nu gaan de credits van dit recept eigenlijk voornamelijk naar Body&Fit, want de basis is van hen afkomstig. Ik heb zelf het een en ander aangepast, want als je bepaalde dingen niet in huis hebt, ga je natuurlijk niet naar de winkel. Dan verbouw je het recept! Het is zeker niet het meest fotogenieke voedsel. Ik vrees dat dat ook voornamelijk ligt aan het feit dat ik deels havermeel en deels havermout heb gebruikt.. Gelukkig is de smaak er niet minder om!

Herfstige Kwarkbollen
Serves 10
Write a review
Print
Ingredients
 1. 250 gram Havermeel (ik gebruikte een combi van 100 gram Havermeel en 150 gram Havermout)
 2. 250 gram (Optimel) Appel-kaneelkwark
 3. 2 Eieren
 4. 1 Peer
 5. 50 gram Gedroogde Cranberry's
 6. 1 theelepel Kaneel
 7. 1 eetlepel Koek- en speculaaskruiden
Instructions
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden
 2. Wel de cranberry's even in wat warm water
 3. Meng het havermeel met de kwark en de eieren. Roer goed door elkaar
 4. Voeg de in stukjes gesneden peer, de kruiden en de cranberry's toe. Mix het tot een stevig beslag
 5. Maak met twee eetlepels hoopjes op een bakplaat met bakpapier, of gebruik een muffinvorm
 6. Bak de kwarkbollen ongeveer 20-25 minuten in een voorverwarmde oven af. Houd ze op het laatst een beetje in de gaten, want iedere oven is natuurlijk anders!
Asjemeclau http://www.asjemeclau.nl/
Een lekker en vooral ook vullend tussendoortje! Dit is weer zo’n typisch recept dat ik stiekem zelfs gebruik om mee te ontbijten. No shame in my game!

Ga je dit recept ook maken? Ik vind het altijd leuk om jullie foto’s te zien! Tweet hem naar me of tag me in je foto’s op Instagram: @Asjemeclau :)

CATEGORY: Food

Claudia

Comments (1)

Klinkt goed, sla dit recept zeker op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Copyright 2017 - Asjemeclau.nl. All rights reserved.