Toen mijn schoonzusje ooit een plaatje van een soortgelijke taart aanwees op internet, beloofde ik haar dat ik zo’n Kinderchocolade taart voor haar zou maken op haar 18e verjaardag. Ik hoopte dat ze het al weer een beetje vergeten was, dan zou de verrassing extra groot zijn. Gelukkig was ze er erg blij mee (en was ie erg lekker, haha) want vergis je niet; ik heb écht wel een paar uur werk gehad aan deze taart. Afijn, het resultaat mag er wezen, al zeg ik het zelf!
Omdat ik op internet niet echt een recept kon vinden maar alleen afbeeldingen, is dit recept een samensmelting van een paar verschillende basisrecepten voor taart en mijn eigen probeersels. Gelukkig is het goed uitgepakt!
Kinderchocolade taart
- 2 Pakken biscuittaart mix
- 8 Eieren
- 100 ml Melk
- 1 bakje Mascarpone
- 500 ml Slagroom
- 2 zakjes Klopfix
- 1 doosje Chocolade kloppudding
- 200 gram Melkchocolade
- 4 Kinder surprise eieren
- 5 Kinder chocolaatjes
- 1 pakje Kinder Bueno bruin
- 1 pakje Kinder Bueno wit
- 3-4 pakjes Kitkat
- 3 pakjes Milkyway crisp rolls
- Klop 1 pak biscuittaart mix in een kom met 4 eieren en 50 ml volgens de instructies op de verpakking
- Giet het beslag in een ingevette springvorm waarvan je de bodem met bakpapier hebt bedekt. Hoe kleiner de diameter van je springvorm is, hoe hoger de taart uiteindelijk zal worden
- Bak de taart net iets onder het midden van de oven in 30-35 minuten gaar
- Laat de taart even iets afkoelen voordat je de rand eraf haalt. Keer de taart nu ondersteboven op een taartrooster en verwijder de bodem en het bakpapier. Laat de taart afkoelen
- Herhaal de vorige stappen voor taart nummer 2
- Mix de mascarpone, slagroom, klopfix en de kloppudding tot een mooi romig geheel
- Als de taarten helemaal zijn afgekoeld maak je beide bovenkanten recht door er eventueel een stuk af te snijden. Nu snijd je beide taarten doormidden, zodat je 4 losse lagen biscuittaart hebt
- Pak iets stevigs zoals een bakplaat of een grotere bodem van een springvorm dan die je eerder hebt gebruikt en leg er een bakpapiertje overheen. Hier leg je de onderste laag biscuittaart op
- Besmeer de laag biscuittaart met een deel van het slagroommengsel. Ik probeerde dit met een taartmes te doen, maar het ging uiteindelijk makkelijker met de siliconen pannenlikker, haha
- Leg de volgende laag biscuittaart op de eerste en herhaal de voorgaande stappen totdat alle vier de lagen gestapeld zijn met 3 lagen slagroommengsel er tussen. Let op; houd nog een beetje van dit mengsel over voor de zijkant!
- Bestrijk de zijkanten ook met het slagroommengsel. Laat de bovenkant 'kaal'
- Smelt de chocolade au bain marie. Laat ietsjes afkoelen terwijl je alle chocolaatjes uit hun verpakkingen haalt. Zo kun je gemakkelijk en snel versieren. Ik liet 1 Kinder surprise-ei en 1 Kinder chocolaatje in de verpakking zitten, omdat ik dat wel mooi vond ogen. Van het chocolaatje heb ik overigens de onderkant van de verpakking weggeknipt, zodat het niet in de chocolade vast zou komen te zitten
- Als de chocolade weer wat afgekoeld is en wat dikker is geworden is het tijd om te versieren! Je snapt dat je me op dit punt nog een beetje extra dankbaar bent voor het feit dat je de taart op een vel bakpapier hebt staan nu
- Giet de chocolade over de taart heen en help hem eventueel een beetje door het uit te spreiden over de bovenkant. Laat her en der de chocolade over de rand druppelen voor een dramatisch effect ;-)
- Steek nu her en der de chocoladeversieringen in de taart. No worries, je kunt ze gewoon door het biscuitdeeg heen duwen, dus je hoeft ze niet vast te houden totdat de chocolade gestold is, haha! Ik heb dit eerlijk gezegd een beetje aan de hand van een foto op Pinterest gedaan
- Zoals je kunt zien heb ik nog in pure chocolade '18' op de voorkant geplakt. Deze taart had ik beloofd aan mijn schoonzusje voor haar achttiende verjaardag. Dit hoef jij er dus natuurlijk niet persé aan toe te voegen!
- Plak aan de zijkant nog wat kitkats vast met een restje gesmolten chocolade. Zet de taart heel voorzichtig in de koelkast en laat uitharden
- Laatste cruciale stappen; ruim de enorme troep in je keuken op, zucht omdat het je uren werk heeft gekost, maak trots foto's als de taart helemaal afgekoeld is en probeer hem aan te snijden alvorens je zonder enige spijt begint aan een stuk taart dat nog vullender is dan je gemiddelde avondmaaltijd, haha!