Recept: Pasta met spinazie, spekjes en walnoten

Als ik een van mijn favoriete YouTubers zou moeten noemen in de categorie ‘Food’ steekt Laura Vitale toch wel met kop en schouders boven iedereen uit. Niet zo gek dus dat de basis van dit recept ooit uit een van haar videos kwam. Vandaag deel ik een van mijn grote favorieten; Pasta met spinazie, spekjes en walnoten!

Pasta met spinazie, spekjes en walnoten

In het originele recept gaan geen spekjes, maar ik vond dit juist wel een lekkere toevoeging. Dit recept is weer eens wat anders dan pasta met het aloude spinazie-uit-de-diepvries-sausje!

Ingrediënten (2-3 personen)

150 Gram Volkorenpasta
300 Gram Verse spinazie
3 Tenen Knoflook
1 Eetlepel Olijfolie
125 Milliliter Water
1 Blokje Kippenbouillon
1 Bakje Gerookte spekreepjes
125 Milliliter Slagroom
100 Gram Parmezaanse kaas
1 Handje Walnoten

Bereidingswijze

1. Breng in een pan met ruim water de pasta aan de kook. Ik gebruik meestal fussili of spirelli, maar deze keer had ik toevallig penne in huis. Laat plusminus 8 minuten koken.

2. Was en snijd de spinazie klein. Hak de knoflook fijn. Neem 125 ml warm water en los de kippenbouillon hierin op.

3. Rooster in een droge koekenpan de walnoten. Doe dit niet te lang en blijf goed schudden, de noten verbranden snel!

4. Bak in een droge koekenpan de gerookte spekreepjes knapperig. Laat even uitlekken op een keukenpapiertje om het overtollige vet op te nemen.

5. Giet de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de knoflook tot deze net niet begint te kleuren. Voeg de spinazie toe en doe gelijk de deksel op de pan voor 2 minuten.

6.. Voeg de kippenbouillon toe en laat ongeveer 3 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de slagroom toe en laat nog 1 minuut koken.

7.. Voeg de afgegoten pasta, de spekreepjes en de geraspte parmezaanse kaas toe. Gebruik alsjeblieft een stuk verse parmezaanse kaas die je zelf raspt, want de voorverpakte zakjes uit het koelschap hebben weinig meer met parmezaanse kaas te maken, haha.

8. Verwarm en roer goed door elkaar. Voeg op het bord de geroosterde walnoten toe. Eet smakelijk!

Ga je dit recept ook maken? Ik vind het altijd leuk om jullie foto’s te zien! Tweet hem naar me of tag me in je foto’s op Instagram: @Asjemeclau :)

Hebben jullie weleens een recept van Laura Vitale gemaakt?

CATEGORY: Food

Claudia

Mijn naam is Claudia (25) en op Asjemeclau.nl blog ik over de dingen waar ik blij van word; Reizen, Eten en Lifestyle dus! Alles met een persoonlijk tintje en natuurlijk humor. De insteek van mijn blog is om jou bij elk bezoek weer iets wijzer op pad te sturen. Ik schrijf artikelen over persoonlijke ontwikkeling, het inzetten van social media, maar probeer dit ook te bereiken door bijvoorbeeld het delen van reviews van producten of hotspots, recepten of handige tips over bijvoorbeeld reizen of bewuster leven. Heb je verzoekjes? Tell me! Wel of niet wijzer geworden of heb je een aanvulling op mijn artikel? Deel het in de comments! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© Copyright 2017 - Asjemeclau.nl. All rights reserved.