Als je denkt aan comfort food, denk je al snel aan risotto. Ik in ieder geval wel, haha! Omdat ik eigenlijk maar heel weinig vlees eet en geen champignons lust, moet ik meestal zelf creatief aan de slag met vegetarische risotto gerechten. Uit zo’n probeersel kwam dit recept: Vegetarische risotto met pompoen!


- 1 kopje Risottorijst
- 500 ml Groentenbouillon
- 250 gram Pompoenblokjes
- 1 flinke hand Doperwtjes
- 1 Ui
- 1 teen Knoflook
- 1 kopje Witte wijn
- 3 eetlepels Parmezaanse kaas
- 1 eetlepel fijngesneden Peterselie
- Klein klontje boter
- Snijd de ui fijn en bak samen met de pompoenblokjes in olijfolie glazig. Ik ben lui, dus ik gebruikte gewoon bevroren pompoenblokjes uit de diepvries die ik zo in de pan erbij mikte!
- Als de ui glazig is en de pompoen wat zachter, voeg dan ook de fijngesneden knoflook toe. Voeg de risotto toe en bak ook die glazig.
- Voeg een glas witte wijn toe en laat pruttelen totdat de risotto de wijn zoveel mogelijk opgenomen heeft. Een waardevolle tip die ik ooit gehoord heb is; als je de wijn niet zou drinken, gebruik hem dan ook niet in je eten. Kies dus gewoon een fles die je lekker vindt en die toevallig nog open in de koelkast staat!
- Maak ondertussen minimaal 500 ml bouillon. Schenk wat bouillon bij de risotto, ik doe dit meestal met een soeplepel per keer. Blijf roeren totdat de risotto de bouillon opgenomen heeft.
- Voeg na de eerste soeplepel bouillon ook je doperwten toe. Bij mij kwamen deze tevens uit de diepvries!
- Blijf de stappen met het toevoegen van de bouillon en het roeren herhalen tot alle bouillon op is en de risottorijst lekker zacht is.
- Voeg eventueel een klein klontje (room)boter toe en rasp de parmezaanse kaas over je risotto. Strooi de peterselie er overheen. Even roeren, opscheppen en genieten!