Recept voor Nacho’s met salsa en cheddarkaas uit de oven

Als wij gaan voor cocktails, gaan wij eigenlijk altijd naar Havana op de heuvel in Tilburg. Niet alleen omdat ze daar zo’n lekkere cocktails maken, maar vooral omdat we er dan de lekkerste nachos van Tilburg bij bestellen. Vandaag maakte ik een variant die geïnspireerd is op het originele recept voor Nacho’s van Havana en ik kan vast verklappen; het is súper lekker!

Recept voor Nacho’s met salsa en cheddarkaas uit de oven

Goed, het is misschien niet het meest gezonde recept. Je hebt natuurlijk chips als basis en ook de basis van de saus zit al gauw boordevol suiker. En dan te bedenken dat er in het officiële recept nog een shitload aan basterdsuiker gaat.. Dit zou er voor moeten zorgen dat het sausje mooi stroperig is, maar ik voeg in principe nooit suiker toe aan een gerecht als ik dat niet perse nodig vind (nooit dus, haha!)

Ga je voor een gezondere optie, kijk dan eens bij je natuurvoedingswinkel. Vaak verkopen ze daar ketchup en curry zonder suiker of gezoet met een alternatief zoals agavesiroop. Of maak hem zelf from scratch. Alle beetjes helpen, nietwaar?

Ingrediënten:

150 gram naturel tortillachips
1 rode ui
2 (punt) paprika’s
1-2 stengels bosui
Een flinke scheut ketchup
Een klein kneepje curry
50 gram cheddar kaas
1 eetlepel olijfolie of kokosolie
Chilipoeder naar smaak
Peper en zout

image

Zo maak je het:

1. Verwarm je oven vast voor op 180 graden

2. Pel en snipper de ui en snijd de paprika in blokjes

3. Verhit de olie in de pan en fruit hierin de ui en de paprika. Als de ui glazig begint te worden voeg je de ketchup en de curry toe. Ik heb dit een beetje op gevoel gedaan, tot ik een sausje had dat niet te stevig was, maar ook niet te loperig

4. Proef het mengsel even en voeg naar smaak wat chilipoeder, peper en zout toe

5. Verdeel een laag tortillachips over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hierover ongeveer de helft van je salsa-mengsel. Bekleed dit weer met een laagje chips. Hier spreid je de rest van het mengsel over uit. Bekleed weer met tortillachips en rasp hier de cheddarkaas overheen

6. Zet de schaal voor ongeveer 5 minuten in de oven. Zorg dat de kaas gesmolten is, maar laat hem niet te lang in de oven staan. Je loopt dan het risico dat je chips zompig worden, en de knapperige chips zijn juist zo lekker!

7. Serveer met wat zure room en zelfgemaakte guacamole. Serieus, dat is zo makkelijk te maken, dat mag je van mij echt niet kant en klaar kopen! ;) Enjoy!

image

CATEGORY: Food

Claudia

Mijn naam is Claudia (25) en op Asjemeclau.nl blog ik over de dingen waar ik blij van word; Reizen, Eten en Lifestyle dus! Alles met een persoonlijk tintje en natuurlijk humor. De insteek van mijn blog is om jou bij elk bezoek weer iets wijzer op pad te sturen. Ik schrijf artikelen over persoonlijke ontwikkeling, het inzetten van social media, maar probeer dit ook te bereiken door bijvoorbeeld het delen van reviews van producten of hotspots, recepten of handige tips over bijvoorbeeld reizen of bewuster leven. Heb je verzoekjes? Tell me! Wel of niet wijzer geworden of heb je een aanvulling op mijn artikel? Deel het in de comments! :)

Comments (3)

FOOOOOOOOOOOOOD

Wat ziet dit er heerlijk uit zeg! En tja, dat het niet zo gezond is, dat zou ik voor mijzelf goedpraten door de paprika’s en ui :P Zo af en toe moet dit gewoon mogen :)

Dankjewel Kirsty! Ik vind ook dat het af en toe gewoon moet kunnen, aangezien ik het voor mezelf ook goed praat met de paprika en de ui, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Copyright 2017 - Asjemeclau.nl. All rights reserved.