Review: Boeken door Bloggers deel I – Ambitie editie

Ik zal eerlijk bekennen dat ik een sucker ben voor boeken die door bloggers/influencers geschreven worden. Eigenlijk ben ik altijd ontzettend benieuwd naar de weg die iemand afgelegd heeft om te komen waar ze nu zijn en naar de tips en adviezen die zij me kunnen geven! Ik deel de boeken die ik van bloggers in mijn bezit heb even in twee delen. Vandaag deel 1, de Review boeken door bloggers – Ambitie editie! Nou, daar gaan we! Ik hoop dat het niet al te langdradig gaat worden, ik heb het al in twee delen opgesplitst!

On Top – Anna Nooshin

Review Boeken door Bloggers

Jouw handboek voor (online) succes On Top is een inspiratiegids voor jonge vrouwen, vol humor en herkenbare situaties. Selfmade woman Anna Nooshin richtte in 2011 een van de meest succesvolle online magazines van Nederland op. Ze werkt met de grootste merken uit de lifestyle industrie (van Chanel tot Nike) en reist de wereld rond voor haar baan. In On Top deelt ze haar tips en ideeën over hoe ook jij het beste uit jezelf kunt halen. Ze verpakt deze tips in een eerlijk (succes)verhaal, geïllustreerd met vele mooie – never seen before – privéfoto’s waarbij Anna niet terugdeinst om zichzelf van een andere kant te laten zien. Wat gebeurt er als je ineens ‘On top’ staat? Hoe verandert je leven, hoe veranderen je vriendschappen, wat gebeurt er als je voor je droom gaat en het lukt?

Wie is Anna Nooshin?

Anna Nooshin kennen we van haar website NSMBL.nl, mode- en lifestyledeskundige bij RTL Boulevard, Social Media en Jurylid expert bij Hollands Next Top Model, haar collecties voor Hunkemöller, haar deelname aan Expeditie Robinson én haar boeken On Top en later On Life.

Waarom kocht ik dit boek?

Ik zal niet zeggen dat ik Anna op de voet volg, of dat ze mijn favoriete blogger is. Daarentegen vind ik het wél heel interessant om te lezen wat ze allemaal te vertellen heeft over haar weg naar haar ‘succes’. Dit boek kocht ik als e-book, simpelweg omdat ik lekker een avondje wilde ontspannen in bad en niet nog een dag wilde wachten om het fysieke boek te kopen, maar het nú wilde lezen, haha!

Wat kun je verwachten van dit boek?

Anna vertelt over de weg die ze heeft afgelegd tot het punt waar ze op het moment van het schrijven was. Ze neemt je mee naar het begin en vertelt heel open over de tijd die ze beleefde toen ze als vluchteling in Nederland aan kwam. Dat waardeer ik altijd enorm, met openheid en eerlijkheid heb je mij al snel gewonnen! Ze neemt je mee naar haar vroegere baantjes, haar tijd in New York, het oprichten van NSMBL, haar succes online, het runnen van haar bedrijf, onzekerheden en alle kuilen en hobbels die hier mee gepaard gingen.

Ik moet zeggen dat ik fan ben van Anna’s schrijfstijl, het leest ontzettend lekker weg én ze brengt het met een humoristisch tintje. Vooral het eerlijke hoofdstuk over hoe glamorous een fotoshoot nou eigenlijk écht is, haha! Ze beschikt zeker over de nodige nuchterheid en zelfspot. Ik vind Anna’s verhaal enorm inspirerend. Ze is zo ambitieus en werkt zo hard, dat ik me bijna schuldig voelde dat ik op mn gemak in bad lag en direct weer aan het denken werd gezet over wat ik nog allemaal zou willen doen, uitvoeren en bereiken!

Dit is een boek voor jou als je:

 • Meer te weten wil komen over Anna en haar weg naar succes
 • Ambitieus bent en wil leren van haar ervaringen en lessen
 • Je geen idee hebt wat je wilt gaan doen of welke kant je op wilt ‘in je leven’
 • Interesse hebt in Bloggen of het onderhouden van een website, Online succes en/of Personal Branding

Nieuwsgierig geworden? Hier kun je ‘On Top’ van Anna Nooshin bestellen!

Masterclass Ondernemen – Annic van Wonderen

Review Boeken door Bloggers

In haar boek Masterclass Ondernemen geeft Annic van Wonderen al haar kennis, tips en adviezen aan haar lezers. Ze vertelt het verhaal van het opzetten van I Love Fashion News en hoe ze deze modesite tot een groot succes heeft weten uit te bouwen (2,4 miljoen bezoekers per maand). Met haar motto’s durven – doen – doorzetten inspireert ze ondernemers (in spe) aan de slag te gaan en keihard te werken om je doelen te bereiken. In Masterclass Ondernemen komen vele onderwerpen aan bod die voor alle ondernemers toepasbaar zijn: social media, pr en marketing, valkuilen, netwerken, personeel, financiën en gouden tips & tricks.

Wie is Annic van Wonderen?

Annic van Wonderen is ondernemer in hart en nieren. Ze werkte jarenlang als Styliste, maar de meesten zullen haar kennen van I Love Fashion News.com, wat ze later omzette van bedrijf met een kantoor en werknemers naar Annicvw.com, waar ze part-time in haar eentje aan werkt (met de hulp van contributies). Daarnaast richtte ze haar bedrijf Van Wonderen Publishing & Consultancy op waarbij ze ondernemers adviseert en coacht met persoonlijke consultancy trajecten. Ze is te boeken als spreker, organiseert masterclasses over ondernemen, b(v)loggen en doelen stellen. Ze had haar eigen realitysoap bij RTL, runt een Youtube-kanaal én bracht natuurlijk het boek ‘Masterclass Ondernemen’ uit!

Waarom kocht ik dit boek?

Ik volg Annic al behoorlijk lang en ben altijd al ontzettend geïnspireerd geweest door haar ervaring, kennis en doorzettingsvermogen. De passie die Annic heeft voor zowel het ondernemen als het overbrengen van deze kennis wakkert mijn ambitie automatisch ook aan. Na het kijkje in haar leven als ondernemer bij RTL was mijn nieuwsgierigheid naar Annic alleen maar groter geworden (ik hoop niet dat ik nu als een stalker klink, haha) en mijn gebeden werden verhoord toen ze een Youtube kanaal startte. Al met al was ik natuurlijk heel benieuwd wat ze te vertellen zou hebben!

Wat kun je verwachten van dit boek?

Annic neemt je mee naar het begin; de start van haar website Ilovefashionnews.com. Ze vertelt over de opstart zonder startkapitaal, haar struggles met personeel, het omgaan met adverteerders en noem maar op! Oké, helemaal zonder startkapitaal was het natuurlijk niet, want ook de heartbracelets, hosting en dergelijke moest betaald worden. Desondanks heeft ze geen geld hoeven lenen en ook geen ondernemingsplan geschreven. Haar boek bestaat uit 3 grote lijnen; Durven, Doen en Doorzetten. Elk deel is weer onderverdeeld in een paar hoofdstukken. Hier en daar valt Annic redelijk snel in herhaling, maar geeft ze ook echt praktische tips.

Het stuk over de visitekaartjes is me heel erg bijgebleven, en hoewel ik niet het budget had om op dat moment eigenlijk écht te laten maken wat ik zou willen, heb ik toch een set hele toffe visitekaartjes ontworpen met de tips van Annic in mijn achterhoofd! Annic laat zien dat je met hard werken veel kunt bereiken en dat heeft zij zeker bewezen. Het grappige vind ik dat ze nu juist heel bewust haar tijd steekt in zichzelf en haar dierbaren; waar ze jarenlang als ‘Powervrouw’ keihard werkte, heeft ze het nu allemaal wat meer losgelaten. Ik vond het mooi om die verandering in haar te zien; kijk alleen al eens naar de foto op de cover van dit boek of de foto die ze nu gebruikt op Social Media. Veel zachter!

Dit is een boek voor jou als je:

 • Meer te weten wil komen over Annic en hoe zij haar succesvolle bedrijven heeft opgebouwd
 • Wil leren over het ondernemerschap, zeker als starter
 • Benieuwd bent naar adviezen en tips én een portie motivatie mee wil krijgen
 • Als je interesse hebt in Ondernemen, Bloggen, Vloggen en/of het starten/opbouwen van een bedrijf

Nieuwsgierig geworden? Hier kun je ‘Masterclass Ondernemen’ van Annic van Wonderen bestellen!

Wetboek voor Bloggers – Charlotte Meindersma

Review Boeken door Bloggers

Een (papieren) boek over bloggen? Ja! We bloggen meer dan ooit. Een deel van ons leven speelt zich online af. Mogelijkheden en problemen die we offline al hadden, worden online uitvergroot. De online wereld wordt professioneler en gebruikers en lezers hebben steeds hogere verwachtingen. Dit boek, dat ook als e-book is uitgebracht, speelt daar op in. Het is een informatief boek en naslagwerk over online publiceren. Hoe doe je dat, waar doe je dat, hoe zorg je voor optimaal rendement van je publicaties, hoe bescherm je de content en hoe speel je het spel eerlijk volgens de regels. Dit boek is bedoelt voor iedereen die publiceert. Van de doorgewinterde (online) journalist tot ambitieuze mensen die willen beginnen met bloggen.

Wie is Charlotte Meindersma?

Charlotte is jurist en fotografe, én eigenaresse van Charlotte’s Law & Fine Prints. Charlotte is gespecialiseerd in het intellectuele eigendomsrecht, media- en communicatierecht en informatierecht. Ze wordt ook wel de ‘social media jurist van Nederland’ genoemd. Grote bloggers zoals Mascha van Beautygloss of Cynthia van Cynthia.nl (voormalig MissLipgloss) maken gebruik van haar diensten. Ook schreef ze natuurlijk het boek ‘Wetboek voor Bloggers’. Al met al een hoop ervaring dus!

Waarom kocht ik dit boek?

Ik besloot mezelf dit boek cadeau te doen omdat ik er al een tijdje benieuwd naar was. De combinatie van de juridische adviezen en de tips voor bloggers maakten me erg nieuwsgierig! En dat ik me in de juridische kant van bloggen wilde verdiepen hoef ik niet echt toe te lichten, toch? :-)

Wat kun je verwachten van dit boek?

Nou, een heleboel! Wat een compleet boek is dit zeg, ik ben oprecht enorm enthousiast. Als je dacht dat dit enkel een opsomming was van taaie juridische termen, dan heb je het mis. Charlotte behandelt álles, van het opzetten van een blog tot het verzinnen van een naam, het bouwen van je blog, de branding en de vormgeving, privacy, tekst en inhoud, schrijven, plannen, persoonlijke perikelen (zoals stressvrij bloggen, doelen stellen, tips bij een writers block of ideetjes voor een nieuw artikel), het beschermen van je blog, het optimaliseren van je website, omgaan met lezers, rechten van derden, reclame en adverteerders, collegiaal bloggen, gastbloggers, commercieel bloggen, bloggen als marketingtool en persoonlijk bloggen. Zo, dat was nogal een opsomming, niet? Dat zijn enkel nog maar de hoofdstukken; ieder hoofdstuk is onderverdeeld in aparte stukjes. Zo behandelt ze in het hoofdstuk ‘commercieel bloggen’ niet alleen het inschrijven bij de KvK en de Belastingdienst, maar ook bijvoorbeeld zakelijke rekening en factureren, personal branding, netwerken en 5 manieren om geld te verdienen.

Wat ik een ontzettend leuke toevoeging vind zijn de stukjes waarin ze de ervaringsdeskundigen aan het woord laat! Zo vertelt Petra Blankwaard, de eigenaresse van JustHost (tevens het bedrijf waar ik mijn site heb gehost, toevallig!) over het kiezen van een hostingpartij en geeft zij tips waar je als blogger aan moet denken en op moet letten. Cynthia Schultz van Cynthia.nl legt uit hoe zij omgaat met gratis producten, adverteerders en het tevreden houden van je bezoekers. Lisanne van der Vaart van Lisanneleeft.nl vertelt over hoe zij het persoonlijk bloggen aanpakt, welke afwegingen zij maakt om iets wel of niet te delen op haar blog en hoeveel van haar persoonlijke leven zij wel of niet deelt op haar blog.

Dit is een boek voor jou als je:

 • Blogt als hobby, geld verdient met je blog of blogt voor een bedrijf. Voor eigenlijk iedereen die blogt dus!
 • Een duidelijk naslagwerk bij de hand wil hebben waarin je allerlei juridische zaken nog eens kunt nalezen
 • Benieuwd bent naar praktische tips omtrent bloggen an zich
 • Het leuk vindt om te lezen over adviezen van mensen met praktijkervaring

Nieuwsgierig geworden? Hier kun je ‘Wetboek voor Bloggers’ van Charlotte Meindersma bestellen!

Zo, heb je alles gelezen? Chapeau! Ik ben benieuwd of jij een van deze boeken al hebt gelezen en wat je er van vond! Enne, zeg eens heel eerlijk? Was ‘ie te lang, deze post? Ik heb namelijk de keuze om de komende 4 boeken in 1 artikel te frommelen of er 2 aparte artikelen van te maken. Feedback is ontzettend welkom! Alvast dankjewel voor je tijd :-)

Deze blogpost bevat Affiliate links. Lees mijn disclaimer voor meer informatie!CATEGORY: Lifestyle

Claudia

Comments (11)

Boeiend artikel! Ik kom graag terug om het vervolg te lezen! Ik twijfel al een tijdje om ook wat bloggerboeken aan te schaffen.

Lieve Claudia,

Wat een fijn artikel! Ik heb alleen On Top gelezen, maar je hebt me ook heel nieuwsgierig gemaakt naar het wetboek voor bloggers. Ik ga snel kijken hoe ik aan dit boek en komen en ik kijk zeker uit naar het vervolg van dit artikel.

Liefs,
Nadeche

Ooh wat een leuk en herkenbaar lijstje!
Toevallig heb ik laatst ook foto's gemaakt van mijn bloggers boeken en hij is bijna helemaal hetzelfde; alleen ik het boek van Annic op mijn ereader en heb ik het boek van Jiami nog niet besteld. Misschien is dit het teken dat ik dat nodig maar eens moet gaan doen. De reden dat jij dit soort boeken leest is eigenlijk ook waarom ik ze graag lees; pure nieuwsgierigheid! Grappig!

Wat een fijn artikel! Fijne, duidelijke reviews. Daar hou ik wel van. Ben wel heel benieuwd naar On Top!

Dankje Kirsten! Ik ben nu 'On Life' aan het lezen, dus wie weet binnenkort een follow-up voor deze blogpost! :)

Ik wist niet dat er zoveel blogboeken zijn. Mooie lijst vol inspiratie!

Leuk! Is er eentje die je echt zou aanraden?

Oei, excuses voor de later reactie, maar beter laat dan nooit toch? Als je echt veel informatie wilt opzuigen zou ik gaan voor Wetboek voor Bloggers, en als je iets wilt waar je wat van op steekt en dat lekker weg leest zou ik On Top aanraden! :)

Leuke reviews! Ik kijk al uit om je mening over de andere boeken te lezen!

Wat lief Inez, dankjewel!

[…] artikel!’, ik durf te wedden dat dat jouw interesse ook niet zou wekken. Gaat het artikel over een boekreview, laat dan weten welke boeken jij zelf ook gelezen hebt en of je de mening van de blogger deelt (of […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Copyright 2017 - Asjemeclau.nl. All rights reserved.