Review: Foto op Aluminium van Fotofabriek.nl

Een tijd geleden kreeg ik een mail van Fotofabriek.nl of ik een foto op aluminium wilde testen. Ik ben bekend met foto’s op canvas, maar een foto op aluminium was voor mij iets nieuws. Aangezien ik een echte foto-hoarder ben en een enorme zwak heb voor digitale foto’s tastbaar maken, wilde ik het natuurlijk graag proberen!

Voor ik begin met de review nog even dit:

Ik zei ‘een tijd geleden kreeg ik een mail van Fotofabriek.nl’, maar met ‘een tijd geleden’ bedoel ik echt 4 maanden geleden. Wegens omstandigheden ging het met mij niet zo goed de afgelopen tijd, en ik betreurde het dat ik wel had geantwoord, maar het eigenlijk niet verder had afgewerkt. Ik schraapte mijn schaamte bij elkaar en besloot een eerlijke mail te sturen waarin ik uitlegde wat er aan de hand was en dat ik de samenwerking nog steeds graag zou voortzetten, maar dat ik het ook zou snappen wanneer zij daar geen interesse meer in hadden.

Een dikke shoutout naar Fotofabriek.nl, die heel begripvol en lief reageerde en het geen probleem vond om de foto op aluminium review alsnog samen op te zetten! Het contact met dit bedrijf was heel leuk en totaal niet afstandelijk, dikke plus wat mij betreft!

Foto op Aluminium 2

Het bedrijf

Voordat ik ja zeg tegen een samenwerking, wil ik natuurlijk wel weten met wie ik te maken heb! Het gaat dus om Fotofabriek.nl, en Fotofabriek stelt zichzelf op de volgende manier voor:

Bij Fotofabriek maken we van jouw foto’s een blijvende herinnering!

Vanuit ons productiecentrum in Groningen maken we allerlei persoonlijke fotoproducten, zoals: fotoboeken, kaarten, agenda’s, kalenders, tuinposters, wanddecoraties en nog veel meer. Dit doen we met een jong en ambitieus team.

We hebben alles onder één dak, van eigen productie tot aan IT. Hierdoor zijn de lijnen lekker kort en zijn we in staat om ideeën snel om te zetten in nieuwe producten en diensten.

Wij willen meer leveren dan de klant verwacht en lopen dus graag een stapje harder voor een optimale service, snelheid en kwaliteit. We zijn dan ook erg trots dat we prijzen gewonnen hebben bij o.a. AVROTROS Radar.

Nou, klinkt goed, toch? De website ziet er ook heel netjes, professioneel en gebruiksvriendelijk uit!

Foto op Aluminium 3

Het bestelproces

In elkaar zetten

Het is eigenlijk heel simpel! Je gaat naar Fotofabriek.nl en kiest onder wanddecoratie voor ‘foto op aluminium’ (of je klikt gewoon hier, dan ben je meteen op de goede pagina). Als je op ‘Begin nu’ klikt, kom je vanzelf in de online editor. (Je kunt overigens ook de offline software downloaden, maar net wat jij handig vindt!) Kies je gewenste formaat, ik heb zelf gekozen voor een staande foto op aluminium van 20 x 30 cm. 

Upload een (of meerdere, dan kun je een collage maken) foto’s voor op jouw aluminium foto. Plaats je foto’s zoals jij dat wilt en bewerk ze eventueel. Je hebt ruime keuze; filters, tekst, clipart, noem maar op! Persoonlijk houd ik daar niet zo van, en zeker omdat ik niet wist wat de uitwerking van mijn foto zou zijn op het aluminium materiaal hield ik het liever rustig. Ik ging overigens voor een foto van mij en mijn vriend Cas, maar dat had je waarschijnlijk al wel door!

Je kunt je project tussendoor opslaan als je dat zou willen, zodat je er later eventueel verder aan kunt werken. Ik heb dit twee keer gedaan, omdat mijn foto steeds net niet lekker gecentreerd werd. Uiteindelijk ging ik er voor de derde keer aan zitten, en bleek dat ik mijn foto net wat ongelukkig gecropt had. Hierdoor bleef het editprogramma hem steeds naar links toe trekken. Gelukkig was het zo verholpen! Je kunt na het opslaan van je project nog een voorbeeld/preview bekijken. Zo zie je hoe hij er uiteindelijk uit komt te zien en hoe het zal staan als je hem bijvoorbeeld aan de muur hangt. Er is nog een optie om je foto met een ophangsysteem te laten leveren, standaard zitten er twee stevige plakstrips op. Maar net wat je wilt!

Foto op Aluminium 5

Betalen, verzenden en leveren

Als je tevreden bent resten er nog maar twee dingen; betalen… en wachten! Ik kreeg netjes een bevestiging per mail (altijd top) en een verzendbevestiging. Dat was overigens dezelfde dag nog, omdat ik hem voor 15:00 bestelde. Dat is voor een fotoservice ontzettend snel, dat mag gezegd worden! Ik kreeg tevens een track and trace code en in mijn PostNL app een pushmelding dat er een zending onderweg was. Top, top, top!

En inderdaad; de volgende dag kreeg ik het pakketje netjes thuisbezorgd. In de brievenbus trouwens, wat voor mij tevens een pluspunt is. Ik ben nou eenmaal niet altijd in de absurde tijdsvakken van PostNL thuis, haha. De foto zat netjes ingepakt in een kartonnen brievenbus doos én stevig bubbeltjesplastic. Ook tegen de chagrijnige smijtende postberzorger is hij dus bestand! Hoera!

Foto op Aluminium 4

De foto op aluminium

Nou, dit is ‘ie dan!

Wat me meteen opvalt is dat het aluminium echt een aparte structuur heeft. Er zitten allerlei kleine groefjes in, wat een heel grappig effect geeft. Mede hierdoor is natuurlijk ook de lichtinval anders dan bij een normale foto. Dat maakt hem natuurlijk zo apart! Ik heb geprobeerd om de verschillende lichtinvallen op beeld te krijgen, zoals je wellicht al gezien hebt bij het scrollen door dit artikel. 

De foto zelf ziet er goed uit, hij is niet pixelig, uitgerekt, hij ziet er eigenlijk gewoon net zo uit als op digitaal beeld (maar dan een stuk cooler, haha)

Het lijkt alsof er twee lagen aluminium op een soort dikkere ‘tussenlaag’ zijn bevestigd. Hoewel aluminium er bij mij om bekend staan heel buigzaam en zacht te zijn, voelt dit juist heel stevig en degelijk. Het ziet er allemaal heel netjes uit, en de afwerking heb ik ook niks op aan te merken (terwijl ik normaal gesproken toch best wel een kritisch persoon ben, haha!)

Whaa, ik vind dit gewoon sowieso zo’n leuke foto van ons samen! Ik vind het echt tof dat ‘ie nu in mijn interieur staat te shinen (letterlijk en figuurlijk dus, haha!)

Foto op Aluminium 6

Conclusie

Ik kwam tot nu toe eigenlijk niet verder dan een foto op canvas (wat ze ook aanbieden overigens), dus ik vond het erg leuk om een foto op aluminium te testen! Ondanks dat ik normaal best kritisch kan zijn (‘dat en dat is dan toch wel een beetje jammer’) heb ik hier eigenlijk niks op aan te merken. En nee, dat zeg ik niet alleen maar omdat ik een samenwerking ben aangegaan met Fotofabriek.nl! Vind je het leuk om voor een zacht prijsje (de mijne kwam uit op slechts €19,95) eens wat anders te proberen dan je standaard canvasfoto, of iemand een mooie herinnering cadeau te doen? Dan is dit zeker wat voor jou!

Fotofabriek.nl, heel erg bedankt voor deze leuke foto! Ik ben er heel blij mee (dat moge duidelijk zijn) en heb deze review met plezier geschreven!

.
Deze blogpost bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer voor meer informatie!CATEGORY: Lifestyle

Claudia

Comments (11)

Wat een leuke foto en van at ik zo kan zien, is het heel mooi op aluminium. Ik ken eigenlijk alleen foto's op hout en canvas, maar dit is ook heel heel stoer. Ik hoop dat het met jouw weer wat beter gaat.

Wat lief dat je dat zegt, Lodi! Gelukkig zit er, ondanks dat ik nog steeds herstellende ben, toch een stijgende lijn in!

Mooie foto, op aluminium is ook nieuw voor mij.
Fijn als een bedrijf gewoon als mensen reageren. :) Ik hoop dat het beter met je gaat.

Wat lief, dankjewel Armande! Gelukkig wel, al is het met ups and downs. Zeker weten, het geeft me toch een goed gevoel als de mensen achter een bedrijf ook echt mensen blijken te zijn ;)

Oh dit heb ik nog nooit gezien, wat leuk zeg! Is inderdaad weer eens wat anders dan Canvas

Oh wat een leuke foto zeg! Ik heb laatst een foto op canvas via fotofabriek ontvangen :-)

Ik kende het helemaal niet, dat je een foto op aluminium kan laten afdrukken. Zijn de groefjes niet te zichtbaar? Of valt het wel mee?

Ik kende het eerst ook niet! Nee dat vind ik wel meevallen, ze zijn heel fijntjes. Het zit echt in het materiaal! :)

Het wordt ook steeds gekker. Ik maak hier nog steeds schilderijen, kom jij hier al mee :) Even zonder grapjes, het lijkt mij erg gaaf en ook nog eens heel stevig.

Foto op aluminium nog nooit in echt gezien. Mooi foto heb je gekozen

Ik vind het super tof met die groeven, is weer eens wat anders…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Copyright 2017 - Asjemeclau.nl. All rights reserved.