Review: Fotoboek van Saal-Digital

Een tijdje geleden ging ik een leuke samenwerking aan met het bedrijf Saal-digital.nl. Bij deze webshop kun je terecht voor allerlei fotoproducten; fotoboeken, kalenders, wanddecoratie, telefoonhoesjes, noem maar op. Ik stelde een fotoboek samen met foto’s van alle reizen die ik maakte in 2015 en 2016 en vandaag geef ik mijn mening over dit fotoboek van Saal-digital!

Mijn fotoboek van Saal-digital

Waarschuwing: Dit artikel bevat veel foto’s en kan hebberigheid veroorzaken ;-) Nee, even zonder gekheid; ik heb al mijn reizen van de afgelopen 2 jaar erin verwerkt, met voor iedere reis een apart hoofdstuk. Ik heb een selectie gemaakt van de intro-bladzijdes van elke reis en inhoudelijke bladzijdes door elkaar. Elke bladzijde op de foto zetten is voor mij veel werk en voor jou nogal wat om te lezen, haha. Je zal dus wat verschillende foto’s zien.

Allereerst mijn complimenten over de service! Het heeft helaas even geduurd voordat ik het fotoboek kon samenstellen, omdat mijn laptop helaas kapot was gegaan. Ik kreeg heel netjes een mailtje met de vraag of het allemaal lukte, of dat ik bijvoorbeeld hulp nodig had bij het gebruiken van de software. Dit was niet het geval, maar ik vond het wel super dat ze het aan hebben geboden. Toen ik antwoordde dat het te maken had met een laptop die kapot was heeft ze mijn code verlengd zodat ik ruim de tijd had om mijn bestelling te doen!

Het in elkaar zetten van het fotoboek

Dit ging eigenlijk super simpel; ik downloadde de software, klikte aan welk boek ik graag wilde bestellen en kon beginnen met het maken van mijn fotoboek! Je kunt kiezen uit verschillende lay-outs en die naar eigen smaak aanpassen, of het helemaal from scratch zelf samenstellen. Ik koos voor een vooraf opgezette lay-out die ik uiteindelijk op elke pagina zelf verbouwde zodat niet alle pagina’s precies op elkaar zou lijken, maar het toch een geheel zou vormen. Ik vond een mooie ‘banner’ waar ik telkens de bestemming en de datum in zette. Verkijk je niet op het in elkaar knutselen van een fotoboek; ik ben er een complete middag aan kwijt geweest! Het handige is dat je met de software van Saal-digital je project op kunt slaan en op een later moment weer door kunt gaan.

De bestelling afronden

Toen alles klaar was heb ik het geheel nog een keer extra gecheckt; staan alle foto’s netjes uitgelijnd en ben ik tevreden? Dan is het tijd om het geheel op te slaan en te versturen. Mijn laptop had even de tijd nodig om alles te verwerken en op te slaan, ik heb hem gewoon tijdens het avondeten het werk laten doen. Nadat de bevestigingsmails binnen waren kon ik alleen nog maar wachten!

En toen viel het pakket op de mat..

En wow, dat gebeurde eigenlijk al heel snel! Ik bestelde het fotoboek op Donderdag aan het eind van de middag en Dinsdag plofte hij al op de mat! Netjes verpakt in een kartonnen brievenbusdoos én in beschermend plastic. Over zowel de levering als de leveringssnelheid was ik dus dik tevreden! Nog steeds geen minpunten kunnen ontdekken dus!

En daar was ‘ie dan… mijn fotoboek van Saal-Digital! En wat ben ik er blij mee! Ik heb gekozen voor een Fotoboek van 21 x 28 (A4 Staand) van 42 pagina’s met een matte binnenkant en een matte, ongewatteerde cover. Hier moest ik zelf nog een klein deel voor bijbetalen, maar omdat ik graag wilde dat alle foto’s die ik had uitgezocht er in zouden passen, vond ik dat uiteraard geen probleem.

De kaft

De kaft is dus niet gewatteerd maar wel mooi dik. Ik ben blij dat ik voor een matte kaft heb gekozen, ik vind dit nou eenmaal wat mooier dan een glanzende kaft. De foto’s op de kaft heb ik zelf gemaakt; de foto op de voorkant met het paspoort maakte ik op Schiphol tijdens mijn vlucht naar Litouwen. Het geeft naar mijn mening mooi weer wat er in het boek te zien is; een hoop uncharted territory, nieuwe avonturen! Op de achterkant een foto die ik maakte vanuit het vliegtuig tijdens mijn reis naar Letland. Op de voorkant koos ik voor het element dat ik ook aan de binnenkant heb gebruikt; zo is het een mooi geheel, al zeg ik het zelf!

De bladzijdes

De bladzijdes zijn tevens mat en écht heel dik! Daar was ik oprecht van onder de indruk, ik ben altijd zo bang dat er tijdens het doorbladeren vouwen in de bladzijdes komen.. Ik heb expres niet gekozen voor glanzend papier, ik houd juist van de feeling van het vasthebben van een echt ‘boek’! Wat me opvalt is dat de bladzijdes ook niet in het midden gelijmd zijn, maar juist heel mooi plat liggen als je het boek op welke bladzijde dan ook open hebt liggen. Ik kan me dus ook voorstellen dat als je grotere foto’s over 2 bladzijdes zou willen laten drukken, dit met een fotoboek als deze heel goed kan! Ben er altijd een beetje bang voor dat er dan een deel van je bladzijde aan de binnenkanten verloren gaat vanwege het vouwen en het lijmen, maar dat is dus niet het geval. Wel had ik het idee dat de eerste en de laatste pagina’s wat plakkerig aanvoelden. Wellicht heeft dat te maken met het lijmen van de pagina’s aan de kaft? Ik heb eerlijk gezegd niet echt vergelijkingsmateriaal, dus ik kan niet zeggen of dat bij andere aanbieders anders is!

Fotoboek van Saal-Digital

 

De afdrukkwaliteit

Van de afdrukkwaliteit van de foto’s ben ik oprecht onder de indruk! Hoewel de ontwerpsoftware al direct aangaf of de kwaliteit van de foto’s voldoende waren of niet, vond ik het toch spannend om bijvoorbeeld een frontcamera-foto van mijn iPhone uit een donkere kroeg in mijn boek te zetten. Toch is ook deze foto verrassend goed afgedrukt! Uiteraard zie je altijd verschil tussen een foto die je met je spiegelreflex hebt gemaakt en een foto die je in het halfdonker met de frontcamera met je telefoon hebt gemaakt, maar dat ligt uiteraard aan de kwaliteit van de foto, niet aan de afdrukkwaliteit. De kleuren van de foto’s komen goed over en wijken niet af van de kleuren die ik op mijn scherm zie!

 

Fotoboek van Saal-DigitalFotoboek van Saal-Digital

Conclusie

Wil je een fotoboek van hele goede kwaliteit dat makkelijk te ontwerpen is, je snel in huis hebt en je geld meer dan waard is? Denk dan zeker eens aan een fotoboek van Saal-Digital! En nee, ik wil nog even extra benadrukken dat ik dat niet alleen zeg omdat ik hem (deels) gekregen heb. Hier thuis was eigenlijk iedereen heel enthousiast, ze wilden allemaal kijken toen ‘ie eenmaal binnen was, haha! Ik ben er oprecht súper tevreden over en zal zelf ook zeker een volgende keer weer kiezen voor Saal-Digital. Misschien een zelf ontworpen telefoonhoesje of over twee jaar weer zo’n mooi boek? Hoe gaaf zou dat zijn, al je reizen gebundeld in een hele serie van die mooie boeken.. Ik zie ze al staan, op een mooi plek in de boekenkast!

Saal-Digital, bedankt voor dit mooie boek! Ik heb hem met plezier samengesteld en deze review met plezier geschreven.

Deze blogpost bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer voor meer informatie!

CATEGORY: Lifestyle, Travel

Claudia

Comments (9)

Ik laat ook elk jaar zo een fotoboek maken. Ik ken die firma niet maar zal eens op hun site kijken.

Ook ik kende saal-digitaal nog niet. Zal eens kijken wat ze allemaal kunnen leveren. Jouw boek ziet er in ieder geval prima uit!

Wat is het een mooi boek geworden. Ik kende de site nog niet, dus ik ga hem zeker onthouden. De kwaliteit ziet er namelijk goed uit!

Wow, dat ziet er heel mooi uit. Ga ik zeker eens proberen.

Wauw, mooi boek met prachtige foto’s! Ik wil ook op reis… haha.

Ziet er goed uit! Ik moet ook nog eens een fotoboek samenstellen… maar dat neemt zoveel tijd in beslag, dat ik er eigenlijk nooit de tijd voor vrij kan maken… Toch jammer, want het resultaat is prachtig!

Dit is ook leuk om een eigen receptenboek maken!

Wat leuk zo’n fotoboek! Ik moet er eigenlijk weer eens ééntje maken :D

Wat een prachtig fotoboek heb je gemaakt! Ik maak altijd van elke reis een apart fotoboek en deze fotoboeken zijn vaak al rond de 50 blz. Ik heb nog nooit een boek met Saal digitaal gemaakt, maar zou het wel eens willen proberen. Ik kies alleen altijd voor het formaat 21×21 en bij Saal hebben ze 19×19, dus daarom twijfel ik zo…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Copyright 2017 - Asjemeclau.nl. All rights reserved.