Review: Lima linzenchips

Lima linzenchips: een hele tijd geleden kocht ik weleens hummus-chips bij een delicatessenzaak, maar kwam helaas tot de ontdekking dat deze chips uit het assortiment waren gehaald.. Huilen! Stad en land zocht ik af naar een vervanger, totdat de vertegenwoordiger van onze groothandel onze winkel binnenstapte met deze chips. Lees mee naar mijn review!

Als ik voor de rest van mijn leven nog maar één soort snack zou mogen eten, zou ik á la minute alle chocolade en snoepjes opgeven voor chips. Het enige wat me tegenstaat is de bizarre hoeveelheid smaakversterkers die gebruikt worden bij zo’n beetje alle soorten chips die ‘een smaakje hebben’. Deze chips bevatten géén smaakversterkers, géén suikers of andere rare toevoegingen.

2016 is het jaar van de peulvruchten, en daar heeft Lima slim op ingespeeld met deze linzenchips. De chips zijn een bron van eiwitten en vezels, suikerarm en arm aan verzadigde vetzuren. Doordat de chips ovengebakken zijn, blijven zoveel mogelijk voedzame eigenschappen van de linzen behouden én bevatten ze minder dan 5% vet.  Oke, klinkt allemaal heel goed, maar zijn ze ook lekker?

Lima linzenchips Original

lima linzenchips original

Ingrediënten: Linzenmeel* 44%, aardappelzetmeel*, aardappelmeel*, zonnebloemolie*, zeezout, kurkumapoeder*.

*uit biologische landbouw

100 g30 g
Energie (kJ)1678503
Energie (kcal)397119
VET4.601.38
> waarvan verzadigd0.700.21
> mono-onverzadigde0.000.00
> poly-onverzadigde0.000.00
KOOLHYDRATEN71.0021.30
> waarvan suikers1.300.39
VOEDINGSVEZELS4.901.47
EIWITTEN15.404.62
ZOUT3.501.05

De ingrediënten hebben me aangenaam verrast! Toen ik de zak voor de eerste keer in m’n handen had vreesde ik eerlijk gezegd voor tóch nog wat onnodige toevoegingen, maar dat is dus helemaal niet het geval! De chips smaken vrij neutraal, bij sommige chipjes proef je de kurkuma wel terug. Lekker! De structuur lijkt een beetje op een combinatie van de structuur van een Nibbit en een Pombear.

Lima linzenchips Chili

chili

Ingrediënten: Linzenmeel* 41%, aardappelzetmeel*, aardappelmeel*, chili kruidenmix* 5% (zeezout, paprika*, look*, ui*, maïsmeel*, koriander*, fenegriek*, lavas*, chili*), zonnebloemolie*.


g/100 ml
100 g30 g
Energie (kJ)1673502
Energie (kcal)396119
VET4.901.47
> waarvan verzadigd0.600.18
> mono-onverzadigde0.000.00
> poly-onverzadigde0.000.00
KOOLHYDRATEN70.1021.03
> waarvan suikers1.800.54
VOEDINGSVEZELS5.401.62
EIWITTEN15.104.53
ZOUT4.301.29

Meestal zit er toch nog suiker of een smaakversterker in chips met een smaakje. Toch is dat bij deze chili variant óók niet aan de orde. De structuur is hetzelfde als die van de Original variant, maar de smaak is toch wel een stuk pittiger. Ik houd zelf wel van een beetje pittig en vind het dus wel meevallen, maar toen wij op het werk de chips lieten proeven waren er toch een aantal klanten die hem verrassend heet vonden! Deze smaak is toch wel duidelijk mijn favoriet.

Beide varianten van de Lima Linzenchips kosten € 1,79 per zak á 90 gram.

Benieuwd of ze bij jou in de buurt Lima verkopen? Check het hier

Heb jij ze al geproefd? Wat vond je er van?

CATEGORY: Food

Claudia

Mijn naam is Claudia (25) en op Asjemeclau.nl blog ik over de dingen waar ik blij van word; Reizen, Eten en Lifestyle dus! Alles met een persoonlijk tintje en natuurlijk humor. De insteek van mijn blog is om jou bij elk bezoek weer iets wijzer op pad te sturen. Ik schrijf artikelen over persoonlijke ontwikkeling, het inzetten van social media, maar probeer dit ook te bereiken door bijvoorbeeld het delen van reviews van producten of hotspots, recepten of handige tips over bijvoorbeeld reizen of bewuster leven. Heb je verzoekjes? Tell me! Wel of niet wijzer geworden of heb je een aanvulling op mijn artikel? Deel het in de comments! :)

Comments (4)

Ohh deze chips klinken echt lekker! Ik vind het zo stom dat er in heel veel chips van allerlei vreemde ingrediënten zitten zoals suiker, fijn dat deze chips dat niet hebben. Zo heel duur vind ik het eigenlijk ook nog niet, dus hier moet ik eens naar gaan kijken :)

Dat zijn ze ook zeker! Ik vind het ook altijd zo stom dat er zoveel onnodige toevoegingen in veel chipssmaken zitten, meh. Zeker een aanrader om eens op zoek te gaan naar deze! :)

Die chips klinken lekker. Ik weet niet wat voor ik smaak ik exact kan verwachten, maar ik ga het zelf eens uittesten :) Super dat er geen vreemde ingrediënten zijn aan toegevoegd.

Tsja, chili-smaak, haha! Zeker het proberen waard, alleen al voor de ontbrekende onnodige toevoegingen ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Copyright 2017 - Asjemeclau.nl. All rights reserved.