VVV Kantoor Tilburg; Toerist in eigen stad!

Op mijn 25 before 25 kon je al lezen dat ik graag een keer de toerist uit wilde hangen in mijn eigen stad. Ooit in een ver verleden ben ik eens in ons Textielmuseum geweest, maar daar houdt het ook wel zo’n beetje op.. Sterker nog, ik wist niet eens dat wij een eigen vvv kantoor hadden, laat staan waar ik deze kon vinden! Na een tip van een collegatje kwam ik bij het vvv kantoor in Tilburg!

Het VVV Kantoor Tilburg zit eigenlijk vast aan het Brabants Natuurmuseum. Een mooie plek waar ik om heel eerlijk te zijn nog nooit geweest was! Shame on me. Ik ging er voornamelijk heen om eens rond te neuzen én om ansichtkaarten te kopen van Tilburg. Ik besloot om sinds een hele tijd weer eens wat Postcrossing-kaartjes te versturen en vind zo’n kaartje van de omgeving dan altijd veel leuker dan een standaard Hallmark-kaart. Geen idee wat Postcrossing is? Let me know, dan leg ik het binnenkort uit in een artikel!

vvv kantoor tilburg

Het VVV kantoor Tilburg

Maargoed, het VVV kantoor dus. Bij ons in Tilburg kom je binnen bij de entree van het museum en sla je gelijk linksaf. Als je dan de hoek om gaat vind je in een soort L-vorm vanalles; kaarten van de stad met wandel-, fiets-, winkelroutes etc, kaartspellen, typische Tilburgse souvernirs, (oude) boeken over Tilburg, noem maar op!

Ik werd heel vriendelijk ontvangen door een van de medewerkers en na een uitlegje en wat hulp kocht ik een stapel ansichtkaarten. Hij dacht echt met me mee, heel tof! Helaas is Postcrossing niet echt geschikt om bijvoorbeeld een kaartspel van onze stad mee te sturen, maar voor een instaswap of als je een vriend(in) uit een andere stad eens wil verrassen is dit natuurlijk wel een leuk idee! 

Ik nam tevens wat kaarten mee van de stad met (verborgen) winkeltjes en bezienswaardigheden. Het zal je nog verbazen hoeveel dingen er eigenlijk nieuw voor je zijn! Nu is een fietsroute misschien niet persé mijn ding, maar als wandelen of fietsen iets is wat je graag doet is het natuurlijk wél leuk om ook daar wat kaartjes van mee te nemen. 
Mijn tip? Zoek gewoon eens op waar het vvv-kantoor van jouw stad zit en wip een keertje langs. Je zult er versteld van staan hoeveel dingen je nog niet wist en hoeveel dingen je kunt doen in je eigen stad!

vvv kantoor tilburg

Hier kun je meer informatie vinden over het VVV kantoor Tilburg!

Ben jij weleens naar het vvv kantoor geweest in jouw stad? Of ligt je interesse hier totaal niet? Dat kan natuurlijk ook!

CATEGORY: Lifestyle, Travel

Claudia

Comments (12)

Dat ziet eruit als een leuk VVV kantoor. Heb er zelf nooit aan gedacht om zo’n VVV kantoor te bezoeken, ken ze eigenlijk alleen van de cadeaubonnen. We wonen inmiddels in een dorp maar als ik eens in Utrecht ben kan ik wel gaan kijken, lijkt me heel leuk om meer over de stad te weten te komen :)

Veel liefs,
Shalane

Dankjewel voor je reactie, Shalane! Ik kende het inderdaad ook alleen van de vvv-bonnen, haha. Zeker in Utrecht lijkt me genoeg te ontdekken, ik ben benieuwd hoe het bevalt als je er eens langsgaat!

Heb ik nog nooit gedaan nee, oops :-)

Ach, voor alles is een eerste keer, toch? :)

Niet alleen jij, maar ik zal ook niet weten dat in mijn eigen stad een VVV heb. ;-) Wel altijd handig als je toerist wil uithangen in een andere stad.

Grappig he, je denkt er helemaal niet aan om zoiets in je eigen stad te doen! :)

Wat grappig! Ik ben er hier in Den Haag eigenlijk ook nog nooit geweest. Zo ontdek je wel weer hele nieuwe dingen :)

Wie weet toch maar eens een keertje doen, haha! Ik denk dat er in Den Haag ook genoeg te ontdekken valt! :)

Leuk om te lezen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik in de stad waar ik nu woon nog nooit bij een VVV ben geweest, maar op andere plekken wel eens.

Dankjewel Kirsty! Misschien toch maar eens doen dan. Wie weet ontdek je nog wel een hoop!

Wat leuk! Ik heb wel geen idee wat postcrrossing is ;) maar het klinkt interessant!

Dankjewel Laura! Ach, postcrossing is toch zo leuk! Ik ga er een artikeltje over schrijven, het is echt een aanrader als je nog gek bent op echte post, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Copyright 2017 - Asjemeclau.nl. All rights reserved.